Art Is Fun Foundation sluit het schooljaar af met een tentoonstelling

Deze zondag is een uitstekende gelegenheid om jezelf onder te dompelen in een beetje kunst in een informele omgeving. Tegelijkertijd steun je een stichting die belangrijk werk verricht in het bevorderen van kennis en praktijk van beeldende kunst bij de volgende generatie. “Celebrating the Legacy of Mondriaan, Miro, and Picasso” is de titel van de tentoonstelling waarmee de ‘Art Is Fun Foundation’ het schooljaar 2023/2024 afsluit.

Maria Magdalena Gonzalez Gonzalez, oprichter van Art Is Fun, legt uit dat hun filosofie is om een uitgebreid educatief programma aan te bieden; een waarin studenten beeldende kunst, dans, beeldhouwkunst, mode en meer leren. Het programma is open voor kinderen vanaf 4 jaar en is ook beschikbaar voor volwassenen. Het begint met een basis cursus en gaat verder door de niveaus 1 tot 4.

Volgens Gonzalez bereikt deze benadering een dieper begrip, ontwikkelt het de wens om kunst te creëren en beheerst het ook het gebruik van gereedschappen en materialen. “Door middel van spel en activiteiten ontwikkelen de studenten hun vaardigheden,” verklaarde de oprichter.

De lessen lopen van september tot juni, met een gestructureerd curriculum en programma om te volgen. Aan het einde van het jaar is het gebruikelijk om een evenement aan te bieden in de vorm van een tentoonstelling om ouders, vrienden en het grote publiek te laten zien wat er tijdens het jaar is geleerd en gemaakt.

De Art Is Fun Foundation nodigt iedereen uit om deze zondag 30 juni 2024 naar de Ritz Carlton Ballroom te komen tussen 11.00 uur en 14.00 uur. Er zullen meer dan 200 kunstwerken, een modeshow, dansvoorstellingen en meer te zien zijn, van 70 studenten in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. De Nederlandse schilder Piet Mondriaan, met zijn techniek van primaire kleuren en zwart-wit, is een belangrijk aandachtspunt, evenals de Spaanse schilders Jean Miro en Pablo Picasso.

Daarnaast zal de Empowered Art Academy of Dance twee prachtige stukken presenteren, waarvan een “Parijs” heet. Ook hebben Gonzalez en ontwerper Diego Giraldo acht modeontwerpen gemaakt die door professionele modellen en enkele studenten in drie shows in de ochtend zullen worden gepresenteerd. Er zullen ook Aziatisch geïnspireerde kunstwerken met inkt en papier zijn, en presentaties van artistieke en lichaamsmake-up.

De Art Is Fun Foundation bedankt het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied voor hun steun bij het verstrekken van 30 beurzen aan kinderen die nu de kans hebben om kennis en vaardigheden op het gebied van kunst te verwerven. Voor het schooljaar 2024/2025 is de stichting van plan haar capaciteit uit te breiden om meer kinderen deze kans te bieden. Ze zullen ook steun blijven bieden bij vakantiekampen in verschillende wijken.

Als je meer informatie wilt over de cursussen en beschikbare plaatsen, kun je contact met hen opnemen via hun Facebookpagina of hun hoofdkantoor bezoeken op Boegoeroei 26, Quartz Building.