Maria Dijkhoff-Pita: De missie in Suriname was een succes

Donderdag markeerde het hoogtepunt van de verschillende bijeenkomsten in Suriname m.b.t. de commerciële missie onder leiding van Minister van Economie, Geoffrey Wever.

Maria Dijkhoff-Pita, Directeur Economische Zaken, legde uit dat de missie zeer vruchtbaar was. Ze voerde verschillende gesprekken met verschillende ministeries in Suriname, die zeer positief waren, naar haar mening.

Ze benadrukte de mogelijkheid om samen te werken met Suriname, een land met veel te bieden, terwijl ze ook opmerkte dat Aruba kennis heeft die het kan delen met Suriname. De commerciële delegatie had verschillende vergaderingen met Amerikaanse bedrijven, die hen zeer tevreden achterlieten.

Verder noemde Dijkhoff-Pita mogelijkheden om zaken te doen met deze bedrijven. Ze gelooft dat ze veel succes hebben behaald tijdens deze missie. Ze benadrukte het potentieel voor samenwerking tussen Suriname en Aruba als een van de hoogtepunten van haar bezoek.

Ze benadrukte dat de missie een geweldige kans is voor zowel Aruba als Suriname. Ze besprak logistieke bedrijven om het transport van producten naar Aruba te verbeteren, wat ze ziet als een uitstekende kans.

Maria nodigde ook een delegatie uit Suriname uit om ons eiland te bezoeken, wat ze beschouwde als een belangrijk moment van haar missie. Ze nodigde ook de mensen van Aruba uit om Suriname te bezoeken. Ze kondigde aan dat de President van Suriname Aruba zal bezoeken in oktober en sprak haar wens uit om deze bijeenkomsten voort te zetten.

Wat betreft een mogelijke overeenkomst, gaf Maria aan dat Minister Wever een Memorandum van Overeenstemming heeft voorgesteld om de samenwerking tussen de twee landen formeel te maken.

Op de vraag naar specifieke overeenkomsten bevestigde de Directeur Economische Zaken dat sommige handelaren al contracten hebben getekend. Hoewel ze niet in staat was om exacte details te geven over de betrokken handelaren, erkende ze het belang voor het succes van toekomstige commerciële missies.

Het kan zijn dat er dit jaar geen andere specifieke missie gepland staat, maar er zijn plannen voor een andere missie in de toekomst. Missies vergen tijd, voorbereiding en kosten ook geld.

Wat betreft een mogelijke bestemming voor de volgende commerciële missie, gaf Maria Dijkhoff-Pieter aan dat ze die beslissing overlaat aan Minister Geoffrey Wever.