Edgard Vrolijk: homohuwelijk wet en RWZI zullen in juni behandeld worden

Het Parlement van Aruba heeft twee lopende vergaderingen, namelijk de RWZI-kwestie en de wet op het homohuwelijk.

Met de verzoeken om beide onderwerpen te behandelen, gaf de voorzitter van het Parlement, Edgard Vrolijk, aan dat er een verzoek is van parlementariër Misha Raymond. Volgens Vrolijk is hij van plan dit verzoek deze week te honoreren, ondanks de drukke agenda. Volgende week zijn er enkele lopende vergaderingen, zoals die over de RWZI.

Op dit moment hebben deze zaken enige prioriteit en urgentie, vooral gezien hun economische impact. Hij noemde een datum die hij in gedachten heeft en die hij aan de parlementariërs zal bekendmaken. Uiteindelijk kunnen zij een verzoek indienen om een zitting in te plannen, hoewel het niet gebruikelijk is om dergelijke verzoeken te doen.

In een democratie krijgen ze de kans om het verzoek te doen. Uiteindelijk is het echter de voorzitter van het Parlement die de datum bepaalt. Volgens Vrolijk is dit wat in de reglementen staat. De voorzitter van het Parlement kiest een datum, die hij al in gedachten heeft.

De datum die hij overweegt, is er een die rust en kalmte waarborgt. Op dit moment is het noodzakelijk om een platform van rust te creëren, omdat er de laatste tijd veel onrust is. Hij gelooft dat dit iedereen in staat zal stellen terug te keren met een heldere geest en te stemmen. Dit zal definitief zijn, en de beslissing moet worden gerespecteerd.

Hij gelooft dat de beslissing van de rechtbank om tot 12 juli uit te stellen het Parlement de ruimte geeft om het proces te voltooien. Het moet rustig gebeuren, omdat de parlementariërs uiteindelijk het land dienen, ongeacht hun persoonlijke mening over het homohuwelijk.