Amerikaanse Ingenieurs Arriveren om ELMAR te Onderzoeken

Tijdens een persconferentie met minister Glenbert Croes, waarin hij het probleem van stroominstabiliteit besprak, bevestigde de minister dat hij had vergaderd met staatsbedrijven WEB, ELMAR, Utilities en andere niet nader genoemde instanties om een intern onderzoek bij ELMAR te starten. Als onderdeel van dit onderzoek werd het bedrijf MPR uit Washington DC gecontracteerd.

MPR is een bedrijf dat gespecialiseerd is in dit vakgebied en is belast met het onderzoeken, identificeren van problemen, en aanbevelen van oplossingen en hoe deze effectief kunnen worden uitgevoerd. Zoals beloofd is MPR aangekomen in Aruba en begonnen met hun onderzoek.

Voor de minister zijn de huidige stroomstoringen onaanvaardbaar en sluiten ze aan bij de heersende ontevredenheid onder de bevolking. “We zijn een ontwikkeld en geavanceerd land, en daarom zijn deze onderbrekingen onacceptabel.”

Ook moet worden opgemerkt dat er decennialang geen investeringen zijn gedaan in de installatie en het netwerk van ELMAR. “Dit is de reden waarom ik Utilities N.V. heb geïnstrueerd om onmiddellijk MPR te contracteren om naar Aruba te komen, het onderzoek uit te voeren, een actieplan voor te leggen en dit onmiddellijk uit te voeren om de stabiele stroomvoorziening te garanderen waarvoor onze bevolking maandelijks betaalt.”

Zodra het onderzoek is voltooid, zal deze informatie worden gedeeld met de bevolking van Aruba om hen op de hoogte te houden.