Bezoek aan “Ambiente Nobo” bevestigt de cruciale rol van de stichting in de gemeenschap

Minister Arends en zijn team hebben onlangs Stichting Ambiente Nobo bezocht, een dagopvangcentrum dat diensten verleent aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit bezoek vergrootte het bewustzijn over de belangrijke rol die de stichting speelt bij het verrijken van levens en het versterken van een gevoel van gemeenschap voor haar cliënten.

Al bijna twee decennia is deze stichting meer dan alleen een plek voor dagopvang; het is een levendige omgeving waar zowel oudere als jongere volwassenen zich kunnen vermaken, gezelschap kunnen vinden en mogelijkheden hebben om mentaal en fysiek actief te blijven. Cliënten worden gestimuleerd om deel te nemen aan activiteiten die hen vrolijk en verbonden houden, waardoor elke dag meningvol is.

Tijdens het bezoek deelde de stichting enkele van hun zorgen, met name de dringende behoefte aan meer personeel. Met 36 huidige cliënten onder hun zorg en een groeiende wachtlijst is het duidelijk dat er meer handen nodig zijn om de nodige aandacht en zorg te bieden. De regering van Aruba erkent de cruciale stappen die moeten worden genomen om dit aan te pakken en ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare leden van onze gemeenschap de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen.

De Stichting Ambiente Nobo is toegewijd aan het adresseren van de diverse behoeften van haar cliënten en biedt een holistische benadering van hun welzijn. Van 8:00 uur ’s ochtends tot 4:30 uur’ s middags biedt de stichting een zorgzame omgeving, waardoor cliënten niet thuis worden achtergelaten zonder iets te doen. Zonder deze dagopvangoptie zouden velen meer beperkingen en isolatie ervaren.

We waren diep ontroerd door de geweldige samenwerking van de stichting met diverse partners, waaronder “Trampolin pa Trabou”, “Sonrisa Aruba” en andere ondersteunende organisaties. Hun gezamenlijke inspanningen creëren een ondersteuningsnetwerk dat vreugde en doel aan het leven van elke cliënt brengt.

Een woord van dank gaat uit naar alle directeuren, leiders en stagiairs van E.P.I. en EPB voor hun buitengewone werk in het dienen van onze gemeenschap. Minister Arends heeft zijn waardering uitgesproken voor de uitstekende zorg en positieve ervaringen die de cliënten ontvangen.