Drie AVB-leden maken deel uit van het FIFA-congres in Bangkok

De voorzitter van de Arubaanse Voetbalbond (AVB) Randolf Laclé, Secretaris-Generaal Dyane Wiersma en bestuurslid Raymbert Bikker zijn momenteel in Bangkok, Thailand, om deel te nemen aan het 74e FIFA-congres.

Het bestuur vindt het belangrijk om te verduidelijken dat deze reis volledig gefinancierd wordt door FIFA, zodat alle lidstaten kunnen deelnemen en onze afgevaardigden hun plicht kunnen vervullen om Aruba te vertegenwoordigen op het internationale voetbalpodium. Dit betekent dat er geen extra kosten zijn voor de AVB zelf. In totaal zijn er 211 landen aanwezig om deel te nemen aan dit congres.

De uitnodiging voor het congres had natuurlijk zijn agenda, en het belangrijkste was een stemming voor het “FIFA Women’s World Cup 2027” om te bepalen welk land het zal organiseren.

Tijdens het bezoek aan Thailand was er een voetbalwedstrijd waarbij Secretaris-Generaal Dyane Wiersma en bestuurslid Raymbert Bikker werden geselecteerd om mee te spelen met het CONCACAF-team en te strijden tegen legendes zoals Luis Figo, Wesley Sneijder, Tiago Mendez, Samuel Eto’o, Javier Zanetti en vele anderen die aanwezig waren.

Tijdens het congres hebben onze AVB-vertegenwoordigers met FIFA gesproken over interessante onderwerpen die we zeker in de toekomst kunnen aankondigen.