Vijf maanden later: arrestatie voor schietpartij die tiener gehandicapt achterlaat

Een rapport van het politiekorps geeft aan dat, na vijf maanden onderzoek, de recherche van San Nicolas een arrestatie heeft verricht in een schietincident dat plaatsvond voor Tio Pepe Bar Restaurant in Pos Chikito.

Het incident vond plaats op 16 december, voor de eerdergenoemde bar, gelegen in de Betonicastraat. Volgens de politie is de aangehouden persoon een 17-jarige man, geïdentificeerd met de initialen NW.

Het is niet vermeld of hij uit dezelfde buurt komt als het slachtoffer, geïdentificeerd met de initialen M., ook 17 jaar oud. Op die dag werd de jonge man met een privéauto naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was kritiek. Op de plaats delict vond de politie kogelhulzen en een beschadigde auto.

SAMENVATTING:

Vroeg op zaterdagochtend 16 december 2023, om 2:58 uur, werd het politiebureau op de hoogte gebracht van een schietincident in de buurt van Tio Pepe Bar & Restaurant gelegen in de Betonicastraat in Pos Chikito.

Agenten haastten zich naar de plaats en vonden een vernielde Mini Cooper. Er was echter niemand op de plaats. De patrouille van San Nicolas doorzocht de omgeving en vond kogelhulzen.

De recherche van San Nicolas en de technische politie waren aanwezig op de plaats om hun onderzoek uit te voeren. Korte tijd later werd het politiebureau op de hoogte gebracht dat een persoon met een schotwond in het ziekenhuis was aangekomen. Het slachtoffer werd geïdentificeerd als de 17-jarige M.

Het slachtoffer was op dat moment in kritieke toestand en bleef later gehandicapt als gevolg van het incident. De recherche meldt dat verdere arrestaties niet worden uitgesloten.