Deal voor reuzenrad en paprika-plantage uit Nederland in de maak

Onlangs werd een persconferentie gehouden om de recente prestaties en toekomstige plannen voortvloeiend uit de Aruba Investment Summit in Nederland te bespreken. Minister Geoffrey Wever gaf aan dat hoewel de bijeenkomst een paar maanden geleden plaatsvond, de impact blijft resoneren, vooral door opmerkelijke projecten zoals de ontwikkeling van een reuzenrad. Dit initiatief illustreert ons engagement om economische groei en innovatie in Aruba te bevorderen.

Waardevolle Connecties Leggen

De Aruba Investment Summit diende als een vitaal platform om connecties te leggen met individuen en organisaties uit Nederland. Een significant resultaat is ons engagement met een grootschalig paprikaproductiebedrijf. Een dergelijk bedrijf zal onze lokale landbouwsector een impuls geven. Gesprekken zijn begonnen en de regering van Aruba heeft gedetailleerde informatie over de markt verstrekt, waaronder importhoeveelheden en vraagvoorspellingen, wat deze mogelijke samenwerking zal vergemakkelijken.

Aankomende Zakelijke Betrokkenheid

Naast landbouwinitiatieven bereiden we ons voor om op 1 augustus een groep ondernemers te ontvangen tijdens een virtuele sessie. Deze sessie zal een diepgaand overzicht geven van het fiscale systeem van Aruba, waardoor buitenlandse investeerders de voordelen van zakendoen hier kunnen begrijpen. Transparantie en duidelijke communicatie over ons economisch beleid zijn cruciaal om investeringen aan te trekken en te behouden.

Vooruitgang in Sleutelprojecten

We hebben ook budgetten aangevraagd bij verschillende bedrijven om onze initiatieven te ondersteunen en we organiseren deze inspanningen. Een prominent project, het reuzenrad, vordert op overheidsniveau, aangedreven door departementale initiatieven. Dit project belooft niet alleen onze toeristische attracties te verbeteren, maar ook onze bredere ambities voor infrastructuurontwikkeling te symboliseren.

Samenwerking in de Landbouw

Er is meer werk in uitvoering, waaronder een ontmoeting met Wageningen Universiteit en een bedrijf genaamd Priva, erkend voor zijn expertise in landbouwtechnologie. Samen willen ze een commercieel landbouwproject in Aruba opzetten. Dit project is bedoeld om ons agrarische landschap te revolutioneren door moderne technologie en duurzame praktijken te introduceren. We zijn momenteel in onderhandeling met de Nederlandse regering over de locatie van het project en andere logistieke details, die cruciaal zijn voor het succes van het project.

Lopende en Toekomstige Activiteiten

Deze inspanningen beginnen al vruchten af te werpen. Connecties worden verstevigd en diverse gesprekken tussen Arubaanse bedrijven en onze contacten in Nederland zijn begonnen. Deze dialogen openen nieuwe wegen voor samenwerking en wederzijds voordeel. Het doel is om een solide netwerk van bedrijven en instellingen te creëren die innovatie en economische groei in Aruba kunnen stimuleren.

We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze initiatieven bieden en de regering is ervan overtuigd dat, met voortdurende samenwerking, opmerkelijke resultaten kunnen worden bereikt. Verschillende zakenmensen hebben Aruba al bezocht en hebben met de regering gesproken.

Dergelijke inspanningen kosten tijd, maar het opbouwen van een netwerk en het boeken van vooruitgang vindt plaats binnen dit kader.