Opening van het Maria Convent Gebouw: SISSTEM-faculteit van de Universiteit van Aruba kan nu Uitbreiden

De officiële opening van de Maria Convent gebouwen vond gisteren plaats bij de Universiteit van Aruba. Dit wordt de nieuwe locatie voor de faculteit van Sustainable Island Solutions through Science, Technology, Engineering, and Mathematics (SISSTEM). Gouverneur Alfonso Boekhoudt, Premier Evelyn Wever-Croes, Minister Geoffrey Wever, Minister Endy Croes, Minister Xiomara Maduro en Ambassadeur van de Europese Unie Rene Van Nes waren allemaal aanwezig bij de openingsceremonie.

De opening van de SISSTEM-faculteit is een belangrijke prestatie voor de toekomst van het onderwijs in Aruba, gezien de mogelijkheden die de nieuwe faculteit biedt. Het draagt ook bij aan de inspanningen om Oranjestad te revitaliseren tot een modernere en dynamischere stad. Studenten, zowel lokaal als internationaal, zullen toegang hebben tot bachelor- en masterprogramma’s op wereldniveau, aangeboden in samenwerking met de gerenommeerde KU Leuven uit België.

Economische diversificatie is een belangrijk doel voor Aruba, wat de adoptie van een “Knowledge Economy” systeem vereist. SISSTEM zal een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van een duurzame kenniseconomie.

Minister Wever, optredend als de Territoriale Autoriserende Ambtenaar (TAO) voor Europese Unie projecten, benadrukte de immense waarde van dit initiatief voor het land. “De vooruitgang van de Universiteit van Aruba zal een enorm positieve impact hebben op onze gemeenschap. Het geavanceerde onderwijs dat zal worden geboden, zal onze studenten voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst en bijdragen aan een duurzamer en innovatiever Aruba,” aldus de minister.

Minister Geoffrey Wever sprak zijn grote tevredenheid uit en bedankte de Europese Commissie voor de financiering die dit mogelijk maakte. De renovatie van het historische Maria Convent gebouw werd uitgevoerd in samenwerking met het “United Nations Development Programme” (UNDP) en de lokale aannemer Albo N.V. Het renovatiewerk resulteerde in een ruimte die klaar is om de nieuwe generatie SISSTEM-studenten te verwelkomen.

De regering van Aruba spreekt haar diepe dankbaarheid uit aan alle partners, waaronder de Universiteit van Aruba, de Europese Unie, UNDP, KU Leuven en Albo N.V. voor hun inspanningen en toewijding om dit project te realiseren. De officiële opening van Maria Convent en de SISSTEM-faculteit is bewijs van wat kan worden bereikt door samenwerking naar een geavanceerder en duurzamer Aruba.