Volgens Elmar: salpeter en regen veroorzaakten paalbrand

N.V. Elmar werd geconfronteerd met niet één, niet twee, maar drie opeenvolgende stroomstoringen in de afgelopen 24 uur. Het is duidelijk dat het nationale elektriciteitsdistributiebedrijf zijn netwerk niet onder controle heeft en de gemeenschap nauwelijks nog een betrouwbare voorziening kan garanderen. Het blijft aan de regering van Aruba, als eigenaar van Utilities Aruba NV, om te beslissen hoe lang we dit nog zullen tolereren, voordat het publiek politieke actie onderneemt!

Het eerste incident vond plaats om 12:12 uur ’s nachts in de Jan Flemming buurt. Hier vatte een elektriciteitspaal plotseling vlam. Het is vermeld dat milieufactoren een rol speelden bij deze incident. “Salpeter op de distributielijn en vocht van de regen deden de paal ontbranden.” Technici van Elmar werkten snel en om 12:54 uur ’s nachts hadden ze het probleem opgelost en de stroomtoevoer naar de getroffen gebieden hersteld.

De tweede stroomstoring deed zich voor om 4:09 uur ’s ochtends en trof gebieden van Savaneta tot Noord. Twee onderstations van Elmar werden getroffen door deze storing. WEB meldde dat deze storing bij hen begon, en na ongeveer 45 minuten loste WEB het probleem op en kon weer stroom leveren aan Elmar, waardoor de stroom naar alle getroffen gebieden werd hersteld.

Het derde incident vond plaats om 5:05 uur ’s ochtends en trof gebieden van Seroe Pita tot Tamarijn en andere nabijgelegen buurten. Technici van Elmar kwamen ook snel ter plaatse om het noodzakelijke onderzoek naar de oorzaak te starten. Tegen 5:30 uur ’s ochtends hadden Elmar-technici het probleem geïdentificeerd en de stroom naar de getroffen gebieden hersteld. Ondertussen gingen ze door met reparatiewerkzaamheden.

N.V. Elmar biedt nogmaals excuses aan voor het ongemak en blijft werken aan het onderhouden van het elektriciteitsnet van Aruba.