Ziekenhuisbezetting is weer toegenomen

Vertrouwen en transparantie zijn belangrijk voor het ziekenhuis “Horacio Oduber Hospital”, daarom delen ze opnieuw de cijfers voor april 2024 met de Arubaanse gemeenschap. Deze cijfers van HOH Aruba geven aan hoeveel patiënten het ziekenhuis maandelijks behandelt, de gemiddelde verblijfsduur, het aantal operaties, het aantal diagnostische tests uitgevoerd door de afdeling radiologie en meer.

In maart werden 780 patiënten opgenomen, en in april steeg dit aantal naar 828 patiënten. Interessant is dat van de 828 opgenomen patiënten, slechts 32,4% geplande opnames waren. De gemiddelde verblijfsduur in HOH in april was 4,4 dagen, wat hoger is dan in maart (4,1 dagen). In april steeg de bedbezetting opnieuw tot 93,7%, wat 8,8% hoger is dan in maart.

In totaal vonden er 577 operaties plaats in onze operatiekamers, wat meer is dan de 514 operaties in maart. Zoals eerder vermeld, waren er in april meer opnames. Dit dient als een indicatie dat het aantal operaties ook is toegenomen.

De afdeling Spoedeisende Hulp behandelde in april 2704 patiënten, waarvan 41,3% geen spoedeisende zorg nodig had.

In april werden 45 jongetjes en 25 meisjes geboren (in totaal 80 baby’s). De Bloedbank ontving in april in totaal 193 bloeddonaties.

Specialisten in het ziekenhuis voerden in totaal 7087 patiëntconsulten uit, wat 296 meer is dan in maart en 732 meer dan in februari. De afdeling radiologie voerde in totaal 3970 tests uit, zoals CT-scans, MRI’s, echo’s en meer. Dit cijfer is lager dan in maart, aangezien sommige radiologische tests moesten worden verplaatst vanwege de lopende bouwwerkzaamheden in het ziekenhuis. In totaal bezochten 11.263 mensen LABHOH in april voor diagnostische tests. In april werden in totaal 791 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis en mochten ze terug naar huis.

Het ziekenhuis bedankt al zijn 1200 medewerkers voor hun voortdurende inzet en herinnert de gemeenschap eraan dat HOH er altijd voor ze is!