Arubaan Overlijdt in de Dominicaanse Republiek

Een jonge Arubaan is overleden in een ziekenhuis in de Dominicaanse Republiek. De autoriteiten van het land worden verantwoordelijk gehouden voor wat er is gebeurd met Jayrick Steven Patrick Farro. Er wordt gevreesd dat medische nalatigheid de onverwachte dood van de jonge man heeft veroorzaakt.

Hij had al een tijdje last van een tandprobleem; een kies veroorzaakte hem ongemak. Hij had hen op de hoogte gebracht van zijn situatie. Ze weigerden hem te helpen. Toen de situatie verergerde, brachten ze hem met spoed naar het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen.

Jayrick Farro was maar 31 jaar oud. Terwijl hij in het ziekenhuis lag, sprak hij afgelopen vrijdagmiddag nog met zijn vader aan de telefoon. Om 19:00 uur kregen ze het tragische nieuws dat Jayrick was overleden.

De Nederlandse ambassade in de Dominicaanse Republiek greep onmiddellijk in en nam contact op met de familie in Aruba. Het was een zware klap voor zijn vader, Patrick Farro, en moeder, Jacky Feliciano, in Aruba.

Nu zal het proces beginnen om het lichaam van Jayrick Farro terug naar Aruba te brengen zodat de familie zijn begrafenis kan voorbereiden. De kans is groot dat er een rechtszaak wegens nalatigheid zal worden aangespannen tegen de autoriteiten en het rechtssysteem van de Dominicaanse Republiek.

De familie was samen met de autoriteiten bezig om Jayrick zo snel mogelijk naar Aruba te brengen terwijl hij nog leefde. Helaas ging het mis, en nu, door nalatigheid, is Jayrick Farro overleden.

Heel veel sterkte gewenst bij dit enorme verlies.