Handelsmissie naar Suriname: Lokale bedrijven bereiden zich voor

Afgelopen donderdag, tijdens een evenement dat een belangrijke stap markeerde in de buitenlandse handel van Aruba, verzamelden lokale handelaren zich bij het Ministerie van Economische Zaken in Sun Plaza om meer te weten te komen over de aankomende handelsmissie die in juni zal plaatsvinden.

Sharon Meijer-van der Linden, hoofd van de afdeling externe economische relaties en bedrijfsontwikkeling bij het Ministerie van Economische Zaken en Industrie, legde uit dat deze informatiesessie is ontworpen om lokale ondernemers voor te bereiden op een handelsmissie naar Suriname. Ze vertelde dat er veel enthousiasme was onder de 56 aanwezige Arubaanse ondernemers en handelaren.

“Het doel van deze bijeenkomst is om onze ondernemers te voorzien van de informatie en hulpmiddelen die nodig zijn om het maximale uit de aankomende handelsmissie naar Suriname te halen,” verklaarde Meijer-van der Linden. Van exportlogistiek tot details over accommodatie en kosten, de deelnemers hadden de gelegenheid om specifieke begeleiding te ontvangen en directe vragen te stellen met betrekking tot hun commerciële belangen in dit Zuid-Amerikaanse land.

Tijdens de uitwisseling kwamen verschillende vragen naar voren over reisdata, B2B-netwerkmogelijkheden en potentiële toekomstige deelname. Meijer-van der Linden benadrukte dat degenen die het evenement niet konden bijwonen nog steeds de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan de handelsmissie, waarbij ze het belang onderstreepte van het verkennen van nieuwe zakelijke kansen in een groeiende markt.

De handelsmissie, gepland van 24 tot 28 juni, belooft drie intensieve dagen van activiteiten die zijn ontworpen om Arubaanse ondernemers te verbinden met belangrijke zakenpartners in Suriname. Sectoren zoals landbouw en bouw staan hierbij centraal, en bieden ondernemers de kans om hun horizon te verbreden en solide zakelijke relaties in de regio op te bouwen.

“Dit evenement is meer dan alleen een simpele handelsmissie; het is een kans om de commerciële banden tussen Aruba en Suriname te versterken en wederzijdse economische groei te bevorderen,” aldus Meijer-van der Linden. Bovendien benadrukte ze dat het uitgebreide handelsmissiepakket accommodatie, vervoer en maaltijden omvat, waardoor deelname toegankelijk en handig is voor alle geïnteresseerden.

Voor meer informatie over de handelsmissie naar Suriname kunnen ondernemers contact opnemen met het Ministerie van Economische Zaken of de Kamer van Koophandel, waar ze gedetailleerde begeleiding zullen ontvangen.