Derrick Webb op de zevende plaats bij de Youth World Weightlifting Championships

Van 21 tot 26 mei 2024 vonden de “Youth World Weightlifting Championships” onder 17 jaar plaats in Lima, Peru. Aruba was ook aanwezig op dit kampioenschap. Voor het eerst vertegenwoordigde de atleet Derrick Webb Aruba op een jeugd Wereldkampioenschap.

Derrick Webb nam deel in de 61kg categorie en werd gecoacht door Walter Llerena uit Ecuador en Laertes Araque uit Aruba. Aan het Wereldkampioenschap namen 287 mannelijke en vrouwelijke atleten deel, uit 51 landen.

Derrick behoorde tot de tien topatleten in zijn 61kg categorie. Hij vocht hard om 80kg te tillen voor de snatch en 108kg bij de clean & jerk voor een totaal van 188kg. Hiermee eindigde Derrick op de zevende plaats, waarbij hij een atleet uit Nicaragua en twee atleten uit Peru overtreft.

De Aruba Amateur Weightlifting Federation wil Derrick Webb feliciteren met zijn uitstekende prestatie en coaches Walter Llerena en Laertes Araque bedanken voor hun bijdrage. Ze willen ook het Arubaanse Olympisch Comité bedanken voor het faciliteren van de deelname van de atleet en het team van de Technische Commissie en CEMEDAR voor hun steun.