AAA: Rein Hulst zal toetreden tot het Managementteam van de Brandweer Aruba

Het Ministerie van Justitie, in samenwerking met Aruba Airport Authority N.V. (AAA), heeft het genoegen aan te kondigen dat Rein Hulst, die momenteel werkzaam is als Manager Emergency Response op Schiphol Airport, zal worden toegewezen aan AAA en tegelijkertijd aan het Managementteam van de Brandweer Aruba vanaf 1 juli 2024. Voor deze datum zal Hulst beginnen met enkele voorbereidende werkzaamheden in overleg met de Brandweer en AAA.

Zoals bekend is van de afgelopen twee jaar, heeft het Ministerie van Justitie gezorgd voor verschillende extra investeringen voor de Brandweer Aruba. Deze investeringen omvatten infrastructurele investeringen, het verwerven van noodzakelijke materialen voor de werknemers, het herstarten van trainingsprogramma’s en de aanschaf van nieuwe brandweerwagens. Tegelijkertijd is er ook een uitgebreid plan om het managementteam van de Brandweer Aruba uit te rusten en te versterken, om de bevindingen van de audit van vorig jaar te implementeren, zodat Aruba als land kan voldoen aan de huidige normen en regelgeving. Alle noodzakelijke middelen zijn toegewezen om dit te bereiken.

Een belangrijke stap om de gewenste veranderingen te realiseren is de aanstelling van Rein Hulst bij AAA, gefaciliteerd door de Royal Schiphol Group. Dit benadrukt een samenwerkingsinspanning tussen de regering van Aruba en AAA om de noodhulpcapaciteiten op Aruba Airport te verbeteren.

De rol van Hulst zal zijn om begeleiding, ondersteuning en hulp te bieden bij het implementeren van verbeteringsplannen in een teaminspanning met de andere leden van het managementteam. Zijn deelname zal van fundamenteel belang zijn om de normen voor noodhulp en brandweerdiensten te verhogen en ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met zowel internationale (ICAO) als lokale (AUA-AGA) vereisten.

Hulst’s uitgebreide ervaring in noodhulpbeheer, samen met zijn bewezen staat van dienst bij de Royal Schiphol Group als Manager Emergency Response, maakt hem ideaal om de regering van Aruba te ondersteunen bij het bereiken van haar doelen om aan lokale en internationale vereisten te voldoen.

“We zijn zeer verheugd om Rein Hulst te verwelkomen in het managementteam van de Brandweer Aruba,” aldus minister van Justitie Rocco Tjon. “Zijn ervaring is van grote waarde om onze inspanningen te versterken om te voldoen aan en de internationale en lokale normen voor noodhulp en brandweerdiensten op de luchthaven te overtreffen. We hopen te kunnen profiteren van zijn ervaring, kennis en leiderschap om de veiligheid van onze luchthaven en de Arubaanse gemeenschap verder te verbeteren.”

“Ik ben zeer verheugd dat Rein zijn ervaring zal delen met het managementteam van de Brandweer Aruba,” zei Joost Meijs, CEO van AAA. “Een veilige luchthavenoperatie is cruciaal voor AAA en de Arubaanse gemeenschap, en zijn aanstelling zal ons helpen om op een gestructureerde manier te voldoen aan lokale en internationale normen.”

Aanvankelijk zal de dienst van Rein Hulst een periode van twee jaar duren, gedurende welke tijd hij op Aruba gestationeerd zal zijn. Dit samenwerkingsinitiatief onderstreept de toewijding van alle betrokkenen om de noodhulpcapaciteiten op de luchthaven te versterken en de hoogste veiligheidsnormen voor de inwoners en bezoekers van Aruba te waarborgen.