Glenbert Croes: Rijkswet ondermijnt de Strijd van G.F. Betico Croes Niet

Tijdens een persconferentie citeerde minister Glenbert Croes zijn wijlen vader, Betico Croes. Hij verklaart: “Veel mensen zijn bezorgd dat als de Rijkswet wordt aangenomen en goedgekeurd in het Parlement en de Tweede Kamer, dit de autonomie van Aruba zal ondermijnen, wat zeker in strijd is met een uitspraak die Betico Croes altijd gebruikte: ‘Materialisme heeft idealisme overwonnen.’” Dit is een uitspraak waarmee de minister van Energie, Glenbert Croes, het niet eens is.

Een verantwoordelijke regering, die waarde hecht aan dit land, moet de toekomst van al haar mensen van generatie op generatie waarborgen. Met deze overeenkomst wordt herbevestigd en toegezegd dat geen enkele roekeloze, diefachtige of corrupte regering het lot en de toekomst van ons land opnieuw zal bepalen, en daarmee opnieuw het risico zal lopen zoals in het verleden is gebeurd. Het is essentieel om de valkuilen van wanbeheer zoals in het verleden te vermijden.

Autonomie is een centraal thema in de toespraak van minister Croes. Er is een behoefte om te waarderen dat onze parlementaire organen en kamers onafhankelijker functioneren. De strijd voor autonomie is cruciaal, en het is een strijd die we met passie moeten voeren. In tegenstelling tot de mening van de oppositie, die onze zoektocht naar autonomie uitdaagt, gelooft minister Croes sterk in het belang van de huidige regering.

Met het oog op de toekomst is het belangrijk om vast te houden aan de principes van goed financieel beheer en bestuur. Deze overeenkomst zal Aruba beschermen tegen het herhalen van fouten uit het verleden en de stabiliteit van het lot van onze natie waarborgen. Minister Croes erkent het belang van zekerheid in de begrotingsplanning, maar uit zijn bedenkingen over bepaalde voorgestelde methoden en pleit in plaats daarvan voor strategieën die aansluiten bij onze unieke behoeften.

Aruba heeft al het CAft dat toezicht houdt op zijn financiën, en ons land staat nu al een paar jaar onder toezicht. Sommigen beschouwen de afgesproken normen als obstakels. Minister Croes ziet deze regels niet als een barrière voor ontwikkeling, maar eerder als een pad om deze te stimuleren.

Op de vraag of hij gelooft dat materialisme idealisme heeft overwonnen, ontkende hij categorisch dat dit waar is. De spanning tussen materialisme en idealisme is een fundamenteel discussiepunt. Minister Croes waarschuwt dat ongecontroleerd materialisme ons land in gevaar heeft gebracht, terwijl idealisme, hoewel soms uitdagend, essentieel is om de principes te behouden waarvoor ons land staat. Hij hoopt dat zijn woorden resoneren en ons herinneren aan het belang van de strijd voor een betere toekomst voor ons volk.

In de wereld van vandaag is het behouden van ons erfgoed cruciaal. Volgens minister Croes ligt de ware maatstaf van talent niet in het imiteren van onze ouderen, maar in het smeden van onze eigen weg. Vooruitgang kan soms traag zijn, maar volharding is de sleutel. Ontwikkeling moet meedogenloos en inclusief zijn, zodat niemand achterblijft.

Tot slot stelt minister Glenbert Croes dat hoewel materialisme vooruitgang kan stimuleren, ongecontroleerd materialisme onze idealen in gevaar brengt. Een evenwichtige aanpak, samen met een verantwoordelijke regering en autonomie, is essentieel om een welvarende en stralende toekomst voor onze natie te waarborgen. We zijn toegewijd aan dit pad met overtuiging en toewijding, geleid door leiders zoals minister Croes die opkomen voor het welzijn en de toekomst van de Arubaanse gemeenschap.