Staatssecretaris: Aruba moet zich meer verbonden voelen met de Europese Unie

Op 6 juni vinden de Europese verkiezingen plaats. Dit is een belangrijk moment, want er moet gestemd worden voor het Europees Parlement. Hoewel Europa misschien ver weg lijkt, is dat niet het geval.

Tijdens het bezoek van Alexandra van Huffelen, Staatssecretaris, werd benadrukt dat dit stemmoment belangrijk is voor Aruba, net als voor de rest van het Koninkrijk der Nederlanden. Tijdens het gesprek met Van Huffelen werd gesproken over het belang van Europa voor Aruba, waarbij enkele onderwerpen zoals klimaat, onderwijs, rechtsstaat, en vele anderen aan bod kwamen.

Ze was blij om te zien dat veel mensen aanwezig waren om te praten over verschillende onderwerpen. Vooral omdat Europa zo belangrijk is en aanzienlijk bijdraagt aan economische ontwikkeling en de behandeling binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Ze gelooft dat het belangrijk is om hieraan te denken bij het kiezen van een partij of persoon om op te stemmen.

Je kunt je voorstellen dat men misschien denkt dat Europa ver weg is, maar tegelijkertijd een ‘belangrijke speler’ is voor het Koninkrijk der Nederlanden. Dit komt doordat zij een rol spelen in het democratisch proces en besluiten nemen over kwesties als klimaat, economie, veiligheid en defensie, en de aanpak van criminaliteit. Dit is een van de redenen waarom het belangrijk is om te begrijpen wat Europa echt betekent. Europa is dichterbij dan men denkt en dit is niet alleen een onderwerp dat speelt op Aruba, maar ook in het Nederlandse Europese gebied.