Inbraak bij het Maria Convent

Er is vandalisme gepleegd bij het Maria Convent gebouw van de Universiteit van Aruba. Het recente renovatiewerk aan dit gebouw is voltooid en het werd recent officieel geopend.

Patrick Arens, Zakelijk Directeur aan de Universiteit van Aruba, gaf aan dat een van de nonnen hem ’s ochtends contacteerde om hem te informeren dat er kranen in het gebouw open stonden. De zuster meldde ook dat ze geluiden had gehoord in de vroege ochtenduren, alsof mensen het terrein van zowel de universiteit als het klooster waren binnengekomen.

De dader heeft zich bemoeid met enkele spullen van de nonnen. Arens ging naar de universiteit en ontdekte dat enkele kranen openstonden en er veel water was verspild. Ze ontdekten ook een gebroken raam.

Vorige week werd het gebouw ingehuldigd in een ceremonie bijgewoond door de premier en verschillende ministers. Volgens Arens zijn ze blij met het nieuwe gebouw. Het is erg verontrustend om te zien dat iemand dit monument binnenkomt en vernielt. Ze hopen dat dit niet weer gebeurt, want het kost veel geld en hoofdpijn.

Dit gebouw is een monument van Aruba, genoten door studenten en anderen. Echter, nu misbruiken mensen dit recht door het gebouw te gebruiken zoals ze willen. Nu moeten ze uitzoeken hoe ze het raam kunnen repareren, wat niet gemakkelijk zal zijn, omdat ze op maat zijn gemaakt in Colombia. Het is niet iets dat ze zelf kunnen doen.