Twee arrestaties in een crèche voor ernstig kindermisbruik

Al enkele weken loopt er een onderzoek naar een ernstig geval van misbruik. Dit betreft een geval waarbij een kind in het kinderdagverblijf “Pasa Dushi Pasa Pret” in Wayaca werd blootgesteld aan misbruik, dat zelfs op een telefoon werd opgenomen.

De beelden circuleerden, wat leidde tot een onmiddellijk onderzoek. De afdeling Jeugd- en Zedenpolitie (JZP) voerde een inval in het kinderdagverblijf, wat leidde tot twee arrestaties. Een hoofd van het kinderdagverblijf werd gearresteerd samen met een medewerker, die ongedocumenteerd was. Ook de officier van justitie nam deel aan de inval.

Twee telefoons werden in beslag genomen tijdens de inval, wat noodzakelijk bewijsmateriaal zal opleveren met betrekking tot het vermoedelijke misbruik tegen een minderjarige, inclusief een video. De crèche Pasa Dushi Pasa Pret is eerder in het nieuws geweest vanwege een incident met een baby die onder ongebruikelijke omstandigheden is overleden. Destijds was er ook een uitgebreid onderzoek gaande.

Opnieuw is dit kinderdagverblijf in het nieuws vanwege het misbruik van een onschuldig kind. We hebben contact gehad met het Openbaar Ministerie, dat onmiddellijk de informatie die we hebben ontvangen, heeft bevestigd. Beide gearresteerde personen zijn vrouwen.