Aruba triomfeert in de Paso Fino competitie op Curaçao

De delegatie van ruiters maakte dit afgelopen weekend een geweldige presentatie op Curaçao. Op zaterdag wonnen alle drie Arubaanse paarden prijzen in hun competities.

‘Oasis de los Sauces’ van ‘Criadero Hermanos Bruin’ behaalde de eerste plaats in zijn categorie en werd ook de Groot Kampioen in de Trocha-modus. In de Paso Fino-categorie behaalde ‘Suavidad de la Siberia’ van ‘Criadero W’ de eerste plaats in zijn categorie en werd de Reserve Groot Kampioen in het Kampioenschap.

De ‘Secreto de Magico’ van de familie de Cuba won ook de eerste plaats in zijn categorie, en werd daarna in het Kampioenschap uitgeroepen tot de Eerste Runner-up.

Op zondag was het de beurt aan de delegatie van 6 ruiters om de arena te betreden. Hier behaalde Aruba 3 zilveren medailles.

In de categorie Junior Vrouwelijke Ruiters won Zaria de Groot een zilveren medaille en Emilie Lomans behaalde de vierde plaats. In Junior Mannelijke Ruiters won Zachary Coffie ook een zilveren medaille in zijn categorie. Xielle Koolman behaalde de derde plaats, en Carolina de Cuba eindigde als vierde in de categorie Amateur Vrouwelijke Ruiter.

Aruba sloot de avond tenslotte af met nog een zilveren medaille van Jenilee de Cuba in de categorie Senior Vrouwelijke Ruiters. Voor deze delegatie was het de eerste keer dat Zaria, Zachary, Xielle en Carolina in Curaçao meededen. Gefeliciteerd aan iedereen voor de prachtige vertegenwoordiging op ons zuster eiland.