Minister Glenbert Croes ontkent dat hij onderzocht wordt

Vanochtend vroeg werden er invallen gedaan op verschillende locaties, waaronder DIMAS. De Minister van Arbeid, Integratie en Energie, Glenbert Croes, heeft sindsdien zijn mening geuit. Hij gaf aan dat er een breed onderzoek gaande is naar mogelijke corruptie, onder andere bij DIMAS, waarbij mensen betrokken kunnen zijn die binnen zijn ministerie werken.

Hij verklaarde dat ze hun volledige medewerking hebben verleend aan het lopende onderzoek. Een van hun voortdurende gevechten is tegen corruptie in het proces van het afgeven van vergunningen, waar dit zou kunnen plaatsvinden. Dit onderzoek is grondig en uitgebreid, en bevestigt dat het ministerie niet betrokken is bij enige beschuldigingen of dubieuze zaken.

Zijn instructie aan iedereen, elk departement, en het ministerie is om volledig samen te werken om ervoor te zorgen dat de waarheid aan het licht komt.

Bij het besturen van een land doen zich veel uitdagingen voor, en dit is niet de eerste van zijn soort. Croes gaf aan dat er eerdere pogingen waren om het ministerie ten onrechte bij zaken te betrekken. Als leider wil hij dat iedereen weet waar ze staan. Hij wil ook dat iedereen weet dat hij dit uitgebreide onderzoek steunt, omdat corruptie in het vergunningsproces moet worden uitgeroeid en geëlimineerd.