Premier Wever-Croes: De regering werkt aan de ontwikkeling of verkoop van 32 verlaten gebouwen

Tijdens een persconferentie heeft premier Evelyn Wever-Croes informatie verstrekt over verschillende verlaten gebouwen. Er zijn in totaal 32 gebouwen, en de overheid werkt eraan om ze te ontwikkelen of te verkopen.

Ze vermeldde dat de lijst van 32 verlaten gebouwen openbaar werd toen parlementariër Miguel Mansur om een lijst vroeg. In deze lijst staat een kolom die de status van elk gebouw aangeeft.

Geen van hen wordt momenteel gebruikt, dus er wordt geprobeerd een andere bestemming voor ze te vinden. De premier benadrukte dat het niet de bedoeling is om ze op de markt te brengen voor verkoop, zodat mensen niet zomaar alle 32 gebouwen kunnen kopen. Sommige hebben al plannen voor hun ontwikkeling.

Bijna allemaal bevinden ze zich in het proces om een door de overheid vastgestelde bestemming te bereiken. Ze worden verkocht of verhuurd, zodat plannen voor ontwikkeling kunnen worden gerealiseerd en kosten kunnen worden gedekt.

Volgens de premier kan zelfs als het gebouw een belangrijke historische betekenis heeft, het nog steeds worden gebruikt. Het is dan wel essentieel om alle noodzakelijke richtlijnen met betrekking tot monumenten in overweging te nemen