Minister Arends: Deze week kan RWZI Parkietenbos heropenen

Al enige tijd geleden besloot de regering de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) bij Parkietenbos te sluiten. Dit was omdat de verbrandingsoven niet langer kon worden gebruikt.

De slib, dat is afvalwaterresidu dat zich al enige tijd ophoopte, kon niet worden verbrand in de verbrandingsoven, waardoor de faciliteit in Parkietenbos niet in gebruik kon blijven. Het werd een zorgwekkende situatie voor de vrachtwagenchauffeurs die afvalwater in Aruba vervoeren. De regering stuurde alle vrachtwagens naar Zeewijk om afvalwater te lozen.

Natuurlijk veroorzaakte het verschil in afstand dat de vrachtwagens hun servicekosten met 25 florin verhoogden. Op dat moment beloofde de regering dat Parkietenbos binnen twee weken zou heropenen, maar dat is nooit gebeurd. Nu is het moment aangebroken om het te heropenen.

Tijdens een persconferentie van de regering werd de Minister van Natuur, Ursell Arends, gevraagd naar de installatie. Volgens Arends heeft de rechtbank onlangs het “okay” gegeven om de verbrandingsoven te gebruiken en zo te beginnen met het verwerken van het slib. De hoeveelheid is afgenomen, waardoor RWZI in Parkietenbos weer operationeel kan worden. Als alles goed gaat, zal RWZI deze week heropenen, maar de minister wacht nog op officiĆ«le bevestiging van DOW.