Minister Arends: Plan om Arubus te Verbeteren is Bijna Klaar

Afgelopen vrijdag deed zich een zeer gevaarlijke situatie voor op het terrein van Arubus in Wayaca. Het dak stortte in en viel op een geparkeerde bus. Godzijdank raakte niemand gewond. Alles wijst erop dat de hoofdoorzaak van dit incident een gebrek aan onderhoud was. Dit is echter niet het enige probleem; buschauffeurs klagen via hun vakbond al een tijd over onaangename werkomstandigheden. Bussen oververhitten, remmen falen en de airconditioning werkt niet optimaal.

Tijdens een persconferentie van de regering werd minister Ursel Arends, hoofd van Transport, gevraagd naar zijn plan voor Arubus.

Volgens Arends trof hij bij zijn aantreden als minister Arubus aan in een delicate financiële situatie. Hij ontmoette de Raad van Toezicht om een plan voor Arubus te maken, dat ook investeringen omvat. Het is duidelijk dat er investeringen nodig zijn, maar het is even duidelijk dat menselijk kapitaal ook belangrijk is, aldus de minister van Transport. Net als bij SABA wordt er aandacht besteed aan het menselijk kapitaal en daarna wordt het investeringsaspect opgepakt.

Er ligt ook een plan op tafel om nieuwe bussen aan te schaffen. Arends is van mening dat er veel bussen buiten dienst zijn, wat bevestigt dat de kwaliteit van de bussen die zijn voorganger heeft aangeschaft niet geschikt is voor Aruba. In het plan om nieuwe bussen te kopen, wordt gedacht aan elektrische bussen.

Voor dit jaar wordt de start van de renovatie van het busstation in San Nicolas verwacht. Arends is in overleg met de vakbond om de werkomstandigheden voor alle werknemers te verbeteren.