Dringende oproep aan reizigers met openstaande geldboetes

De grenspolitie zal, op verzoek van het openbaar ministerie, óók gedurende de komende vakantieperiode reizigers met openstaande geldboetes op het vliegveld staande houden. Personen die achterstallige geldboetes hebben lopen de kans om door de grenspolitie te worden gestopt en pas verder te kunnen reizen wanneer die geldboete is voldaan.

Dit kan, onder andere, tot gevolg hebben dat men de vlucht mist. Mocht blijken dat iemand de geldboete niet kan (of wil) betalen, dan zal die persoon alsnog door de CEA worden overgebracht naar het KIA om de vervangende hechtenis uit te zitten. Het KIA heeft hiertoe, zowel voor mannen als voor vrouwen, een aantal cellen klaar staan.

Het Openbaar Ministerie doet een dringende oproep aan alle personen, met name aan reizigers, die geldboetes open hebben staan om die zo snel mogelijk te betalen. U kunt online betalen via het rekeningnummer 4000905 van de ArubaBank onder vermelding van het parketnummer. U kunt ook swipen bij de balie van het Openbaar Ministerie na het maken van een afspraak via de website www.omaruba.com. Indien u nog vragen heeft over uw boetes, kunt u die sturen aan [email protected]. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website om uw vragen te stellen.