Nog een klap voor toerisme: dieven betrapt in Gold Coast

Afgelopen weekend arriveerde de politie bij een huis in het Gold Coast-complex in Westpunt voor een overval. Bij aankomst bij Gold Coast #95 vonden ze een zeer bange familie.

De familie is Italiaans en kwam naar ons prachtige eiland om een week van vakantie te genieten. De vier volwassenen en een baby waren pas vijf dagen op het eiland toen het incident plaatsvond.

Rond 3:00 uur ’s ochtends hoorde de vader zijn baby huilen. Hij besloot naar de keuken te gaan om een flesje melk voor de baby klaar te maken, toen hij op iets onverwachts stuitte.

Daar kwam hij twee dieven tegen gekleed in zwart met kappen over hun hoofden in actie. Ze waren erin geslaagd het huis binnen te dringen terwijl de familie boven lag te slapen. De vader schreeuwde en rende weer naar boven, terwijl de dieven de plaats ontvluchtten.

De dieven slaagden erin een gouden ring te stelen en namen ook $100 mee. Sinds dat moment heeft de familie niet meer kunnen slapen. Ze zijn doodsbang. Wat het nog erger maakt, is dat dit hun eerste bezoek aan ons eiland is. Deze familie is goed bereisd en heeft de wereld rondgereisd voor hun werk, maar dit keer besloten ze ons mooie eiland te bezoeken. Het is zeker een betreurenswaardige situatie, en binnenkort zullen ze naar huis terugkeren met een bittere herinnering aan ons eiland.

De dieven wisten te ontsnappen, ondanks de uitgebreide beveiligingsmaatregelen van Gold Coast, zowel bij de ingang als binnen het complex. Het complex wordt namelijk van binnen gepatrouilleerd, met beveiligingspersoneel op golfkarretjes die door de hele villa rijden. Hoe het beveiligingssysteem de dieven niet heeft opgemerkt, is nog onbekend.

De politie heeft het incident gerapporteerd en beloofd een speciaal team te sturen om in contact te blijven met de toeristen en hen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in de zaak.