Jose Henriquez bereidt zich voor op de verkiezing van het zomercarnaval

Net zoals op Aruba, zijn er in Nederland ook verkiezingen voor de carnavalskoningen en -koninginnen. Dit jaar is Jose Henriquez de King van Kingdoms under the Sun. Het idee is altijd dat de koning of koningin wordt gekozen om hun groep te vertegenwoordigen.

Maar Jose heeft er dit jaar voor gekozen om niet deel te nemen, vanwege andere verplichtingen die hij momenteel heeft en ook vanwege werkgerelateerde redenen. Hij zal wel aanwezig zijn en een vertegenwoordiger van een andere groep ondersteunen.

Daarnaast is Henriquez volop bezig met de voorbereiding op een andere verkiezing die volgend jaar zal plaatsvinden. Hij heeft een jaar om zich voor te bereiden, zowel mentaal als fysiek. Maar zijn gezondheid moet ook in topvorm zijn.

Wat het verschil betreft tussen het carnaval op Aruba en dat in Nederland, op Aruba is men gewend aan een carnaval in de warmte en onder een stralende zon.

Maar in Nederland is het weer onvoorspelbaar. Het kan zonnig zijn, maar het kan ook koud zijn, met regen. Een groot verschil.

Maar door te genieten van carnaval en de sfeer van je vrienden om je heen, dat geeft je de motivatie die je nodig hebt om de finish te halen.