Bijna 50% van de bevolking van Aruba lijdt aan obesitas

Het Departement Volksgezondheid heeft in samenwerking met WHO/PAHO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het jaar 2023 een nationaal onderzoek STEPS 2023 georganiseerd.

Het doel van STEPS 2023 was om waardevolle informatie te verzamelen over de gezondheid van onze gemeenschap, zodat organisaties voor volksgezondheidsbeheer een actueel beeld kunnen hebben van de gezondheid van onze bevolking en de risicofactoren die kunnen leiden tot chronische ziekten kunnen begrijpen.

Met kennis van deze risicofactoren kunnen verschillende organisaties werken aan het implementeren van nieuwe strategieën gericht op het verbeteren van de gezondheid van onze mensen.

Wat betreft Overgewicht en Obesitas concludeerde het nationale onderzoek STEPS 2023 dat 33% van de volwassen bevolking van Aruba lijdt aan overgewicht en 46% lijdt aan obesitas. Overgewicht en obesitas leiden tot chronische ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk.

Met deze informatie bekend, is het tijd om actie te ondernemen voor onze gezondheid en ‘onze gewoonten te veranderen’ – ben je er klaar voor?