In verband met de Olympische Spelen: de Dakota Olympische Spelen en “ban caya” zullen volgende maand plaatsvinden

Het Dakota Gemeenschapscentrum, samen met CEDE Aruba, Bario Unico, IBiSA en SV Dakota, hebben de handen ineengeslagen om volgende maand verschillende sportactiviteiten te organiseren. Dit wordt gedaan om de Olympische Spelen van 2024 te vieren, die ook volgende maand plaatsvinden in Frankrijk.

Carlmichael Bikker, voorzitter van het Dakota Gemeenschapscentrum, legde uit dat het management van het centrum, samen met SV Dakota, een opdracht kreeg om een sportevenement in de buurt te organiseren. Daarom hebben ze besloten om het de Dakota Olympische Spelen te noemen.

Op 4 juli wordt het basketbalveld officieel ingehuldigd na vele jaren van toewijding. Op 6 juli vindt ook het “Ban Caya” evenement plaats, waarvan Bikker verzekert dat het de moeite waard zal zijn om te bezoeken.

Elsa Krosendijk van CEDE ARUBA is trots dat de vierde editie van het “Ban Caya” evenement plaatsvindt in Dakota. Ze benadrukt dat dit een project is gestart door CEDE ARUBA, dat de gemeenschap bij elkaar brengt in elke buurt. Dit onderstreept het belang van het centrum voor de gemeenschap. De hele gemeenschap kan samenkomen en ontdekken wat ze te bieden hebben.

Sinds het begin van het jaar organiseert het Dakota Gemeenschapscentrum activiteiten. De activiteiten volgende maand zijn niet alleen voor degenen uit Dakota en de omliggende gebieden, maar de hele gemeenschap is uitgenodigd om te komen en te genieten van de activiteiten die het Buurt- en Sportcentrum te bieden heeft.

De straat rondom het centrum zal worden afgesloten in een ‘U’-vorm, waar tien tot vijftien sportevenementen zullen plaatsvinden. Er zullen ook verschillende organisaties en stichtingen aanwezig zijn om informatie te verstrekken. Er zal een gezondheidshoek zijn met diverse informatie, een culturele hoek, stands met verschillende projecten en nog veel meer. Het “Ban Caya” evenement vindt plaats op 6 juli van 16:00 tot 20:00 uur.