Groep investeerders tevreden met positieve ontwikkelingen in het centrum

De Wilhelminastraat Investors Group Aruba is zeer tevreden met de recente ontwikkelingen in het centrum van Oranjestad. Vooral in de Wilhelminastraat is een opmerkelijke transformatie gaande, dankzij de voortdurende inspanningen van onder andere minister Geoffrey Wever, het Ministerie van Economische Zaken, Telecommunicatie en Duurzame Ontwikkeling, DOW, Monumentenfonds, APFA en andere betrokken organisaties.

Samen met het team dat de Wilhelminastraat Investors Group ondersteunt, worden er belangrijke veranderingen bereikt voor Oranjestad. Verbeteringen in de infrastructuur, behoud van cultureel erfgoed en het versterken van de gemeenschapsgeest spelen een cruciale rol bij het herdefiniëren van de Wilhelminastraat en de omliggende gebieden.

Verbeteringen in de Infrastructuur

In de afgelopen maanden is er aanzienlijke vooruitgang geboekt in de verbetering van de infrastructuur in de Wilhelminastraat. Onder andere is fase 2 van de revitaliseringswerkzaamheden rond “Plaza Comercio” eind mei afgerond.

De volgende fase van dit project zal zich richten op het renoveren en uitbreiden van de parkeerplaats, met als doel veiliger en toegankelijker parkeren te creëren. Dit project zal niet alleen het gemak voor bezoekers vergroten, maar ook de zichtbaarheid verhogen en het gebied aantrekkelijker maken.

Behoud van Cultureel Erfgoed

Een ander belangrijk aspect van de revitalisering is het behoud en de restauratie van iconische gebouwen in de Wilhelminastraat. Een voorbeeld hiervan is de restauratie van “Cas Veneranda,” gefinancierd door APFA. Dit project bevindt zich momenteel in de sloopfase en bereidt zich voor op een openbare aanbesteding. Het gerestaureerde gebouw zal onderdak bieden aan het Departement van Economische Zaken en zal een openbare ruimte omvatten voor privébijeenkomsten en een restaurant.

Deze initiatief versterkt de economische vitaliteit in het stadscentrum en behoudt tegelijkertijd het historische karakter ervan.

Ontwikkeling en Nieuwe Projecten

Er zijn ambitieuze plannen voor het gebouw op Wilhelminastraat 40, beter bekend als het voormalige politiebureau. De ontwikkeling van een boetiekhotel op deze locatie zal aanzienlijk bijdragen aan de revitalisering van de Wilhelminastraat. Naast dit project werkt dezelfde ontwikkelingsgroep aan een ander groot renovatieproject tussen de Van Walbeeckstraat en de Nieuwstraat, namelijk het huis van Adrian Lacle, wat het stadscentrum zeker aantrekkelijker zal maken. Ook het gebouw aan de Zoutmanstraat, waar voorheen de Kamer van Koophandel was gevestigd, ondergaat een transformatie; het gerenoveerde gebouw zal het nieuwe kantoor worden van Atlas Risk Solutions.

Tijdens de maand juni wordt speciale aandacht besteed aan het schoonmaken van ons stadscentrum, de planten onderhouden, en het vervangen van de vuilnisbakken. Deze activiteiten zijn slechts het begin van een reeks inspanningen die binnenkort zullen worden aangekondigd, allemaal gericht op het revitaliseren van het Wilhelminastraat/Columbusstraat-gebied.

De Wilhelminastraat Investors Group Aruba blijft zich inzetten voor de transformatie van ons stadscentrum in Oranjestad. We blijven alle inspanningen aanmoedigen om de infrastructuur te verbeteren, het culturele erfgoed te behouden en nieuwe projecten te initiëren. Dit zal van het stadscentrum een aantrekkelijke bestemming maken voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Deze positieve ontwikkelingen zijn slechts het begin van een stralende toekomst voor Oranjestad!