Post Aruba N.V. zonder directeur

Na alle turbulentie die Post Aruba doormaakt, ontvingen de werknemers van het bedrijf vanochtend een memo waarin hen werd meegedeeld dat de directeur naar huis is gegaan. Het gaat hier om Guillermo Raymond.

In de memo die de werknemers ontvingen, werd niet vermeld of hij met pensioen is gegaan of ontslagen is. Het enige dat werd vermeld, is dat Raymond vanaf vrijdag 21 juni 2024 niet langer de functie van directeur van Post Aruba N.V. zal bekleden. “We zijn de heer Raymond zeer dankbaar voor zijn toewijding en harde werk tijdens zijn 40 jaar dienst bij Post Aruba.”

Tegelijkertijd werd de werknemers meegedeeld dat er twee interim-directeuren worden aangesteld, die een cruciale rol zullen spelen tijdens deze overgangsperiode. Het gaat om Ramoncito Croes en Ester Gomes. “We vertrouwen erop dat de heer Croes en mevrouw Gomes de nodige leiding en richting zullen geven om de operatie van Post Aruba N.V. op een efficiënte en coherente manier voort te zetten.”

Dit is een memo van de Raad van Commissarissen van het bedrijf.

Post Aruba verkeert in serieuze problemen en verliest al enkele jaren geld. Het is afhankelijk van de overheid en dankzij de overheid is het nog niet failliet. Miljoenen moeten in het bedrijf worden gepompt, aangezien de inkomsten niet genoeg zijn om de meer dan 100 werknemers in dienst te betalen. Post is in een rechtszaak verwikkeld met de CAO van zijn werknemers omdat er geen middelen zijn om aan de verplichtingen te voldoen.

Recentelijk publiceerde de Algemene Rekenkamer een rapport waarin staatsbedrijven op afstand werden onderzocht. Post Aruba was een van hen en de conclusie was desastreus voor hen. Meteen werd vermeld dat politiek een rol speelt bij het disfunctioneren van staatsbedrijven, zoals aangegeven in het rapport “Op afstand maar toch dichtbij.”