Vrachtwagen breekt vier straatlantaarns: huis beschadigd als gevolg

Vanochtend vond er een ernstig ongeval plaats achter het Frans Figaroa Sportcomplex in Noord. Om onbekende redenen verloor een vuilniswagen de controle en brak in totaal vier ELMAR lichtpalen. De eerste paal brak doormidden en viel op een huis. Een deel van het hek werd vernield, terwijl het dak, de ramen en de deur van het huis ook schade opliepen.

Waarschijnlijk braken de andere drie nutspalen die eraan verbonden waren toen de vrachtwagen de eerste straatlantaarn raakte. Dit ‘domino-effect’ trok de andere palen omver, wat leidde tot nog meer schade.

Om het nog erger te maken, brak er brand uit in de vuilniswagen. Er wordt vermoed dat een vonk van een van de beschadigde kabels het afval binnenin de vrachtwagen heeft geraakt, waardoor de brand ontstond. Aanvankelijk werden er pogingen ondernomen om het afval te verwijderen om schade aan de vrachtwagen te voorkomen. Dit was echter niet helemaal succesvol. De combinatie van beide ongevallen zorgde ervoor dat er twee brandweereenheden naar de plaats van het incident werden gestuurd.

Deze schade zal duizenden florins kosten om te repareren.