Geen extra vluchten toegestaan tussen Curaçao en Sint Maarten

Winair wil vier extra vluchten per week uitvoeren tussen Sint Maarten en Curaçao, maar de autoriteiten van Curaçao geven slechts toestemming voor twee weken. Deze beslissing was onverwacht voor Winair, volgens wat directeur Hans van de Velde aan Luchtvaartnieuws.nl meldde.

Momenteel vliegt Winair zeven keer per week van en naar Curaçao, met verbindingen naar Aruba en Bonaire. Het plan is om vanaf 1 juli het aantal vluchten te verhogen naar 10 per week, met extra vluchten op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag. Deze extra vluchten werden noodzakelijk nadat JetAir zijn operaties naar Aruba stopte, wat leidde tot een vermindering van 400 stoelen per week.

Van de Velde is onaangenaam verrast door de beslissing van de autoriteiten in Willemstad. “Er zijn overeenkomsten over de vrijheid van vervoer tussen de eilanden. Wij zien geen reden om deze vluchten niet toe te staan,” verklaarde hij.

De directeur benadrukte dat Winair zijn routes binnen het netwerk vanuit Sint Maarten heeft aangepast om een ATR-vliegtuig beschikbaar te maken. “We hadden echt gepland om vanaf 1 juli tien keer per week te vliegen, maar we begrijpen de beslissing van de autoriteiten van Curaçao om slechts twee weken groen licht te geven niet. We hebben nog geen duidelijk antwoord ontvangen.”

Van de Velde wees op het economische belang van deze extra vluchten voor zowel Curaçao als Sint Maarten. “Gezien het belang voor de economieën van beide eilanden, hoop ik dat de overheid snel tot een overeenkomst komt,” verklaarde Van de Velde.