A.T.A. ontmoet Noord-Amerikaans team over huidige en toekomstige ontwikkelingen

De Aruba Tourism Authority (A.T.A.) heeft een uitgebreide en productieve week van vergaderingen gehouden met betrekking tot de strategie voor 2024, 2025 en daarna. Dit jaar richtte een aanzienlijk deel van de vergadering zich op de rol van A.T.A. in de integrale veranderingen die moeten worden geïntroduceerd of acties die moeten worden aangepast om een betere balans te bereiken tussen economische ontwikkeling, kwalitatieve bezoekerservaringen, natuurbescherming en milieubescherming, en de kwaliteit van leven van onze bewoners.

De Noord-Amerikaanse markt is van groot belang en heeft de volgende ontwikkelingen laten zien: tot mei van dit jaar kende de markt een positief resultaat van 17,0% extra, en wordt verwacht het jaar af te sluiten met een extra positief resultaat van 13% in vergelijking met 2023. Dit is te danken aan een zeer sterke vraag en een markt met een zeer hoog bestedingspatroon.

Er werden vergaderingen gehouden met Noord-Amerikaanse bureaus, namelijk Deep Focus en Zeno, die zich inzetten voor de effectieve promotie van Aruba in hun respectieve markten. Besprekingen omvatten de communicatiestrategie, A.T.A.’s beheerplan voor 2025 tot 2035 – dat momenteel wordt opgesteld –, de ‘Local Sentiment’-enquête, updates over de Aruba Promise/ My Commitment en de gedragscode, en uitdagingen en kansen, waaronder Luxe Toerisme, Wellness en Over-toerisme. Daarnaast waren er vertegenwoordigers van de Aruba Conservation Foundation aanwezig om de succesvolle overgang van de stichting te bespreken. Een belangrijke partner in de overgang, A.T.A. streeft ernaar om meer nadruk te leggen op onze natuur en milieu, naast andere aspecten.

De Noord-Amerikaanse markt blijft een grote invloed hebben op het type bezoekers dat Aruba ontvangt. De focus voor 2025 blijft gebaseerd op de gewenste richting van A.T.A. om bezoekers met een “High-Value and Low Impact” aan te trekken, wat inhoudt dat bezoekers zich afstemmen op de normen en waarden van het eiland, met respect voor Aruba’s bevolking, natuur, overtuigingen en cultuur. Het aspect van ‘high-value’ blijft belangrijk en omvat onder andere het aantrekken van mensen met een relatief hoger jaarlijks inkomen.

A.T.A. meet dit en meet ook wat Amerikaanse bezoekers – evenals bezoekers uit andere markten – uiteindelijk achterlaten in onze economie. Met dit in gedachten, naast het meten van de tevredenheid van onze bezoekers, heeft A.T.A. steeds meer aandacht besteed aan het meten van de gevoelens van onze lokale gemeenschap. Dit wordt een integraal onderdeel van de strategie van A.T.A., samengevat als ‘Een fijne Aruba om te leven is een fijne Aruba om te bezoeken’. Dit is geen nieuw aspect, maar heeft zeker veel aandacht gekregen en zal nog meer aandacht blijven krijgen! Hier wordt veel nadruk gelegd op het balanceren van toeristische ontwikkeling met een geliefd Aruba om te leven.

Over de Aruba Tourism Authority (A.T.A.)

Sinds 1 januari 2011 opereert A.T.A. als een ‘Sui Generis’-entiteit – een onafhankelijke organisatie in de publieke sfeer. De Aruba Tourism Authority functioneert als een Destination Marketing and Management Organization (DMMO) en is verantwoordelijk voor het verenigen van toeristische belangen tussen lokale en internationale partners. A.T.A. legt een sterke nadruk op het “High Value-Low Impact”-model, dat streeft naar een balans tussen het verhogen van de economische waarde van bezoekers, het positioneren van Aruba als een gewilde en duurzame bestemming, en het positioneren van Aruba als leider in ontwikkeling als bestemming. Het doel is om de inspanningen in lijn met de genoemde balans voort te zetten en de inkomsten te verhogen door middel van kwalitatief toerisme in plaats van het volume van bezoekers dat onze bestemming ontvangt.