AAA: Delta Air Lines kondigt uitbreiding van haar winterschema voor 2024-2025 aan

ARTN PHOTO ARUBA

Aruba Airport Authority N.V. (AAA) is verheugd de nieuwe routes en extra frequenties van Delta Air Lines voor het komende winterseizoen te delen, waarmee het zijn toewijding versterkt om passagiers meer reismogelijkheden te bieden.

Delta Air Lines kondigt “Grootste winter-Latijnsschema ooit” aan

Delta Air Lines breidt haar winterschema uit met verschillende belangrijke bestemmingen vanuit haar hub op Minneapolis-St. Paul Airport (MSP). De luchtvaartmaatschappij zal vanaf 20 december 2024 opnieuw een rechtstreekse vlucht naar Aruba (AUA) introduceren. De rechtstreekse vluchten naar Aruba zullen op vrijdag en zondag vanaf MSP zijn. Dit markeert de terugkeer van de MSP-AUA route, die voor het laatst werd uitgevoerd in 2018 met een wekelijkse zaterdagvlucht.

Met het nieuwe schema zal Delta Air Lines het aantal vluchten verhogen naar twee wekelijkse vluchten vanaf MSP, ter aanvulling op de wekelijkse zaterdagvluchten aangeboden door Sun Country. Voor januari en februari zal Sun Country de frequentie verhogen naar drie wekelijkse vluchten (zaterdag, zondag en woensdag), wat resulteert in een gecombineerd totaal van 5 wekelijkse vluchten tussen MSP en AUA.

ARTN PHOTO ARUBA

Het winterschema van Delta Air Lines voor dit seizoen zal dagelijkse vluchten vanuit New York (JFK) omvatten en uitbreiden met een extra wekelijkse vlucht vanaf 11 januari 2025. De dubbele dagelijkse operatie vanuit Atlanta (ATL) zal beginnen op 19 december 2024. Dagelijkse vluchten vanuit Boston (BOS) zullen hervat worden op 19 december 2024 en de twee wekelijkse vluchten vanaf MSP op vrijdag en zondag zullen beginnen op 20 december 2024.

De extra vluchten zullen de stoelcapaciteit verhogen van 95.705 en 521 vluchten tijdens het winterseizoen 2023-2024 naar 103.333 stoelen en 553 vluchten in het volgende winterseizoen. De indrukwekkende stijging van 8% in stoelen en 6% in vluchten toont het vertrouwen van Delta Air Lines in Aruba als bestemming binnen haar wereldwijde netwerk.

Jo-Anne Meaux Arends, Aviation Business Development Executive bij Aruba Airport, uitte haar enthousiasme over de terugkeer van de route: “De terugkeer van de MSP-route en de verhoging van de vluchtfrequenties bevestigen de hoge vraag en de bereidheid van de luchtvaartmaatschappij om verschillende gateways te verkennen tijdens het hoogseizoen in de winter, vooral voor degenen die aan de kou ontsnappen en de warmte van ons One Happy Island zoeken. De toevoeging van de nieuwe MSP-route met Delta Air Lines breidt de Noord-Amerikaanse markt voor Aruba verder uit en diversifieert deze, waardoor de connectiviteit en toegang van de ene bestemming naar de andere wordt verbeterd.”