HOH Academy inspireert en werkt samen met de stichting JA IK ARUBA

HOH Academy Department bij Horacio Oduber Hospital (HOH) organiseert een speciale rondleiding voor studenten van Colegio Nigel Matthew in samenwerking met het “In the Picture” programma van de Stichting JA IK ARUBA. De visie van de JA IK ARUBA sluit aan bij het voortdurende “HOH Inspires” programma van HOH Academy, gericht op het inspireren en educeren van jongeren in verschillende medische beroepen. Een groep van tien studenten leerde over verschillende functies binnen de afdelingen dialyse, radiologie en operatiekamer/anesthesie.

Een Educatieve Ochtend

Het programma begon in het klaslokaal van HOH Academy, waar demonstraties en uitgebreide uitleg werden gegeven over wat er gebeurt in de operatiekamer. Onder andere werden rollen uitgelegd zoals operatie-assistent, anesthesieverpleegkundige, chirurg en zelfs magazijnbeheerder en wat hun verantwoordelijkheden zijn. Er werden praktische demonstraties gehouden en ze kregen zelfs de kans om speciale kleding voor de operatiekamer te passen. Op de afdeling dialyse kregen ze informatie over wat dialyse inhoudt, de rol van een dialyseverpleegkundige, de machines voor verschillende soorten dialyse en de impact op het leven van een dialysepatiënt.

Tot slot bezochten ze de afdeling radiologie waar ze leerden over de verschillende soorten machines en systemen die worden gebruikt om afbeeldingen van het lichaam te maken voor diagnostische doeleinden, zoals röntgenfoto’s, MRI’s of CT-scans. Aan het einde van de ochtend moesten de studenten een presentatie voorbereiden om te laten zien wat ze hadden geleerd en wat hun gedachten waren over het onderwerp.

“We hopen dat we hen een dag vol inspiratie hebben kunnen bieden,” zei Lenie Denteneer, manager van HOH Academy.

Inspiratie

De studenten van Colegio Nigel Matthew waren blij met deze educatieve ochtend. Student Joshua Croes gaf aan dat hij veel had geleerd over de operatiekamer en het erg interessant vond gezien zijn ambitie om chirurg te worden. Hij leerde meer over de instrumenten die worden gebruikt in de operatiekamer en ook over de stress die een chirurg kan ervaren.

Student Alan Zara wil ook graag chirurg worden. Hij merkte op dat hij behoorlijk interessante dingen had geleerd over de operatiekamer en ook over de nieren. Het deel dat hij het leukst vond, was de operatiekamer omdat hij ook de wens heeft om chirurg te worden.

Ondanks dat ze geen carrière in de geneeskunde willen volgen, gelooft student Victoria Uribe dat het “geweldig” is om verschillende plaatsen te bezoeken om verschillende beroepen te ervaren en te zien wat er mogelijk is.

Samenwerking

HOH Academy en de stichting zien veel talent op Aruba en om die reden zijn ze begonnen samen te werken zodat deze talenten alle verschillende mogelijkheden kunnen verkennen die hier op Aruba beschikbaar zijn voor hun beroepen. Jalken Antonia, oprichter en directeur van JA IK ARUBA, startte het “In the Picture” programma waar jongeren leren over werkethiek en persoonlijk leiderschap. Veel jongeren weten niet wat ze in de toekomst willen doen en met dit programma bezoeken ze telkens een ander bedrijf met een groep studenten. Op deze manier kunnen jongeren van dichtbij de verschillende functies in de praktijk zien en wat belangrijk is op de werkvloer.

De studenten van Colegio Nigel Matthew bedanken het ziekenhuis en JA IK ARUBA voor deze prachtige kans om verschillende beroepen in de medische zorg te zien. Het was een vruchtbare ochtend en zal zeker worden herhaald door het ziekenhuis, dat onze jongeren in de gemeenschap wil aantrekken en inspireren voor een toekomstige carrière in de medische zorg.