Luchthaven Koningin Beatrix onthult innovatieve verbeteringen voor passagiers

Luchthaven Koningin Beatrix staat op het punt de reiservaring te revolutioneren met baanbrekende verbeteringen die gericht zijn op zowel de passagierservaring als de operationele efficiëntie. Nu de populariteit van Aruba als toeristische bestemming blijft groeien, is de luchthaven begonnen aan een transformatieve reis om gastvrijheid en gemak voor reizigers opnieuw te definiëren.

Het lopende project, bekend als ‘Gateway 2030’, vertegenwoordigt een aanzienlijke investering in het moderniseren en innoveren van Luchthaven Koningin Beatrix om capaciteitsbeperkingen te overwinnen en een luchthavenervaring van wereldklasse te bieden. Fase 1A vordert snel en zal een nieuwe Amerikaanse incheckhal, bagagehal en kantoren voor luchtvaartmaatschappijen onthullen, waarbij een naadloze combinatie van ultramoderne technologie en duurzame ontwerpbeginselen wordt getoond zodra deze operationeel zijn.

Passagiers die de nieuw ontworpen incheckhal binnenkomen, zullen een ruime en milieuvriendelijke omgeving aantreffen, ontworpen voor efficiëntie en comfort. De implementatie van selfservice-opties en gestroomlijnde processen is bedoeld om de pre-flight ervaring te vereenvoudigen en te versnellen, en zo een nieuwe standaard voor zorgeloos reizen te zetten. Deze nieuwe, ruime en moderne incheckhal beschikt ook over prachtige kunstwerken van de gerenommeerde lokale kunstenaar Armando Goedgedrag, die de diverse flora en fauna van Aruba tonen. Deze kunstwerken maken onze luchthaven uniek, brengen een vleugje lokale branding en identiteit naar onze terminalhal en herinneren bezoekers aan de unieke natuur die ze op het eiland hebben ervaren.

Een hoogtepunt van de verbeteringen is het geavanceerde bagageafhandelingssysteem, dat in staat is om tot 2000 stuks bagage per uur te verwerken met uitzonderlijke snelheid en nauwkeurigheid. Dit systeem optimaliseert niet alleen de beveiligingscontrole, maar elimineert ook de noodzaak voor passagiers om hun bagage op te halen en opnieuw in te checken bij reizen naar de VS, wat het gemak vergroot en de reistijd aanzienlijk verkort.

Reizigers naar de VS kunnen zich verheugen op een verbeterde reiservaring met gestroomlijnde passagiersverwerking en een snellere overgang door de faciliteiten van de luchthaven. Door innovatieve ontwerpen en technologie naadloos te integreren, stelt Luchthaven Koningin Beatrix een nieuwe maatstaf op het gebied van efficiëntie en klantenservice, waardoor elke reiziger een soepele en stressvrije ervaring wordt gegarandeerd.

De heer Gilbert Rafael, Chief Development & Technology Officer bij AAA, presenteerde de nieuwste ontwikkelingen van Fase 1A. Het bouwproject omvat het uitgebreide incheckgebouw aan de Amerikaanse kant. Dit uitgebreide gebied zal in de toekomst de hoofdincheckterminal voor alle vertrekken worden. Fase 1A omvat ook de ontwikkeling en installatie van het bagageafhandelingssysteem en het nieuwe bagageverwerkingsgebied. “Bij de lancering van het nieuwe bagagesysteem in de komende maanden zal Aruba het tweede land ter wereld zijn met zo’n modern bagageafhandelingssysteem. Het zal drie controlepunten voor passagiers elimineren bij de lancering van dit nieuwe en innovatieve systeem”, aldus Gilbert Rafael.

“We zijn vastbesloten de passagierservaring te verbeteren met het Gateway 2030-project. Met de oplevering van Fase 1A wordt niet alleen de operationele efficiëntie verbeterd, maar streven we ook naar een toename van de verblijftijd van passagiers voor vertrek, wat de algehele passagierservaring bij het reizen via AUA Airport verbetert. Zodra het hele Gateway 2030-project is voltooid, hebben we veel meer ruimte beschikbaar om onze luchthavenvoorzieningen en -aanbiedingen uit te breiden,” verklaarde Barbara Brown, Chief Revenue Development and Communications Officer bij Luchthaven Koningin Beatrix.

Een tevreden Joost Meijs, CEO van AAA, verklaarde: “We zijn enorm trots dat we hier kunnen staan en zeggen dat de uitvoering van deze investering van 140 miljoen dollar met succes is geleverd door lokale aannemers in een zeer samenwerkingsgerichte geest met het PMO-team en onze interne luchthaventeams, met oog voor de juiste kwaliteit en binnen het toegewezen budget. Als kers op de taart en in lijn met onze bedrijfsstrategie is dit gebouw het eerste gebouw in Aruba dat voldoet aan de LEED Gold-vereisten. Zoals u wellicht weet, biedt de LEED-certificering een kader voor gezonde, zeer efficiënte en kostenbesparende groene gebouwen, die milieu-, sociale en bestuursvoordelen bieden. We kunnen gerust zeggen dat het het meest duurzame gebouw in Aruba is.”

Met de Gateway 2030-projectfase 1A op schema, bevindt de luchthaven zich momenteel in de testfase van het nieuwe bagageafhandelingssysteem en de nieuwe incheckterminal en op koers om de nieuwe faciliteit en processen begin 2025 te onthullen, waarmee haar toewijding aan innovatie, klanttevredenheid en operationele uitmuntendheid wordt versterkt. Luchthaven Koningin Beatrix kijkt ernaar uit reizigers te verwelkomen in haar ultramoderne faciliteiten en iedereen uit te nodigen om de toekomst van reizen zelf te ervaren.

Over AUA Airport
AUA Airport is een van de drukste luchthavens in de Caribische regio, met meer dan 25 verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Aruba vliegen en bijdragen aan de verwerking van bijna 3 miljoen passagiers per jaar en luchtverbindingen bieden naar 31 steden en 45 non-stop bestemmingen wereldwijd. De markten van AUA Airport bestaan voor 78% uit de Verenigde Staten en Canada, 14% uit Latijns-Amerika, 4% uit Europa en 4% uit de Nederlandse Cariben. AUA Airport schrijft dit toe aan het stabiele economische en politieke klimaat van het eiland, de gastvrije en meertalige bevolking en de veilige omgeving. AUA Airport streeft ernaar een van de meest duurzame, veilige en toekomstbestendige luchthavens van de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio te worden, door een vertrouwde werkplek, moderne luchthavenfaciliteiten en uitstekende klantenservice te bieden die Arubaanse gastvrijheid weerspiegelen, en bij te dragen aan een welvarende toekomst voor Aruba.

Meer informatie over wat er gebeurt op AUA Airport vindt u op www.airportaruba.com en verbind u met AUA Airport op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.