Luc Alofs: Universiteit houdt lezing over Slavernij

De Universiteit van Aruba organiseerde een informatieve avond over de slavernij op Aruba. Dit was de vierde keer dat ze zo’n evenement organiseerden. Diverse punten werden besproken, met name of de excuses van Nederland acceptabel zijn.

Dr. Luc Alofs, docent aan de Universiteit van Aruba, legde uit dat ze hun vierde avond hielden waarop ze discussieerden en reflecteerden over de slavernij op Aruba. Dit omvatte ook de slavernij die niet op Aruba plaatsvond, maar waarvan de nakomelingen hier kwamen, zoals degenen die tijdens de Lago-periode kwamen.

Hij herinnerde eraan dat tijdens de derde lezing verschillende soorten slavernij in Aruba werden besproken. Tijdens deze vierde lezing reflecteerden ze en was er ruimte voor vragen. Slechts een week geleden was het een jaar geleden dat de Nederlandse regering hun excuses aanbood. Alofs zei dat na zo’n excuus nederigheid moet volgen en dat de manier om het probleem op te lossen moet worden overwogen door degenen die spijt betuigen.

Nu wordt duidelijk wat de afspraken met Nederland zijn. “We moeten onszelf afvragen of we het ermee eens zijn,” drukte hij uit.