Minister van Toerisme wilt Aruba als product blijven verbeteren

De visie is om te blijven investeren in Aruba als product, waarbij het toerisme wordt gediversifieerd en zo welvarende toeristen aantrekt. Het management richt zich echter ook op de veiligheid van de toeristen die ons eiland bezoeken.

In dit kader heeft het Ministerie van Toerisme in samenwerking met de Aruba Tourism Authority (ATA), een project opgeleverd waarbij boeien zijn geplaatst bij Arashi, Boca Catalina en Eagle Beach.

Dit is een van de vele projecten die ATA in zijn bedrijfsplan heeft opgenomen om Aruba als product te verbeteren.

Minister Dangui Oduber heeft ervoor gezorgd dat zijn beleid is gebaseerd op toeristen die bereid en in staat zijn om geld uit te geven tijdens hun bezoek aan het eiland. Dit betekent dat de focus zal liggen op het profiel van de ‘High Value Low Impact’ toeristen. De ontwikkeling van Aruba als product moet dit ook weerspiegelen. Dit zijn de toeristen die meer dan 150 duizend dollar per jaar verdienen en die ons natuur en culturele waarden zullen respecteren.

Het boeienproject is bedoeld om meer veiligheid te bieden voor zowel lokale zwemmers als toeristen, door een speciaal gebied te creĆ«ren waar mensen kunnen zwemmen zonder het risico van jetski’s, waverunners of speedboten in de buurt.

Tot slot wilde de minister ATA bedanken voor het beschikbaar stellen van de middelen om dit project te realiseren. Een investering die de veiligheid van iedereen die in deze gebieden zwemt zal garanderen.

Het toerisme in Aruba is cruciaal omdat het de drijvende kracht van onze economie blijft.