UNOCA viert haar 38-jarig jubileum met de lancering van een nieuw logo

Samen met mensen die een speciale betekenis voor de organisatie hebben, vierde UNOCA haar 38-jarige bestaan met een verrassing, namelijk de onthulling van hun nieuwe logo.

De Unie van Arubaanse Culturele Organisaties (UNOCA) vierde deze week een bijzondere mijlpaal. Directeur Ray-Anne Hernandez legde uit dat de viering 38 jaar markeerde sinds de oprichting van de organisatie om de culturele ontwikkeling van Aruba te waarborgen, vooral na de Status Aparte.

Tegelijkertijd maakten ze van de viering gebruik om een nieuw, zeer kleurrijk logo te lanceren dat het positivisme, de eenheid en de creativiteit van ambachtslieden en artiesten vertegenwoordigt.

UNOCA besloot deze avond op te dragen aan Nilda Koolman, een persoon die veel heeft gedaan voor de organisatie en Arubaanse artiesten, zelfs na haar pensionering. Ray-Anne Hernandez noemde dat Nilda Koolman een lange weg heeft afgelegd als lid of onderdeel van het bestuur van UNOCA. Zelfs na haar pensionering bleef ze de organisatie adviseren over de beste manieren om vooruit te komen.

Tijdens deze avond waren verschillende stafleden, zowel huidige als voormalige, aanwezig. Een van hen was de voormalige gouverneur van Aruba, Fredis Refunjol, die het eerste t-shirt met het nieuwe logo erop ontving. ‘We namen een moment om veel van de bestuursleden en personeelsleden die zijn overleden te herdenken.’

Er valt nog veel werk te verwachten voor de culturele ontwikkeling van Aruba, zei de directeur.