Verschillende Surinaamse bedrijven zijn geïnteresseerd in Aruba

De Arubaanse handelaren die deel uitmaken van de handelsmissie-delegatie namen deel aan B2B-bijeenkomsten. De Kamer van Koophandel had samen met Suriname een grote taak om deze bijeenkomsten van tevoren te organiseren.

Geoffrey Wever, minister van Economische Zaken, legde uit dat ze ervoor zorgden dat elke handelaar met verschillende Surinaamse bedrijven kon spreken. Het doel was om te zien welke producten ze konden kopen en hoe ze tot een handelsakkoord konden komen.

Dit was een groot deel van het doel van deze missie, omdat de handelaren in staat waren om connecties te maken met de zakenmensen van Suriname. Ze werden gematcht op basis van hun interesses, zodat ze wisten met wie ze contact moesten opnemen en hun behoeften konden uitleggen.

Als iemand in de dienstensector zit, zal hij natuurlijk niet met een houtproducent spreken. De minister ging verder met uitleggen dat ze proberen hen te matchen met de bedrijven die logisch voor hen zijn. Hij gaf aan dat hij zeer positieve feedback krijgt en dat het goed gaat.

Ze organiseerden deze bijeenkomst in het hotel waar ze verblijven, wat het veel gemakkelijker maakt voor de handelaren.

Hoewel de hoofdzaak van deze missie de meer diplomatieke en politieke agenda is die Wever heeft met de directeur van Economische Zaken, de directeur van de Kamer van Koophandel en de directeur van ATIA, is er ook de commerciële delegatie die profiteert van deze bijeenkomsten met bedrijven in Suriname.