Volgens een rapport van de Verenigde Naties is Aruba bijzonder kwetsbaar voor klimaatverandering

Meer dan 41 miljoen mensen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied leven in gebieden waar ze bijzonder kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering, volgens een waarschuwing van de Verenigde Naties.

Dit komt doordat ze zich bevinden in laaggelegen gebieden. Dit zijn gemeenschappen in Aruba en Suriname, volgens het rapport.

Volgens het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) is onderzoek gedaan met behulp van satellietbeelden en andere gegevens naar gebieden waar de bevolking extra gevaar loopt. Ze hebben groepen bestudeerd die het meeste risico lopen door stormen, orkanen of overstromingen. Deze problemen worden verergerd door klimaatverandering. Deze 41 miljoen mensen vertegenwoordigen ongeveer 6 procent van de bevolking van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Een van de problemen die door UNFPA zijn geïdentificeerd, is dat een groot deel van de ziekenhuizen kwetsbaar is en gebouwd is in laaggelegen gebieden. Dit geldt voor de Kaaimaneilanden, de Bahama’s, Guyana, evenals voor Aruba en Suriname. Dit is volgens de organisatie van de Verenigde Naties.