Commerciële missie wordt afgesloten met netwerkbijeenkomst bij Nederlandse ambassade

De commerciële missie naar Suriname werd gedurende enkele maanden georganiseerd. Op 24 juni vertrokken minister Wever en zijn delegatie, bestaande uit de Kamer van Koophandel, het Departement Economische Zaken, ATIA en in totaal dertien zakenmensen, naar Suriname.

De reis had een intensief programma waarbij minister Wever de president van Suriname, Chandrikapersad “Chan” Santokhi, alsook de minister van Economie, de minister van Transport en de minister van Landbouw ontmoette om de commerciële banden tussen Aruba en Suriname te versterken. Tijdens deze missie kregen onze zakenmensen ook de kans om Surinaamse bedrijven te ontmoeten om waardevolle connecties te leggen.

Om deze missie af te sluiten, organiseerde de Nederlandse ambassadeur in Suriname, Walter Oosterbos, een netwerkbijeenkomst in zijn residentie. Hier sprak de ambassadeur zijn trots uit over het feit dat Aruba en Suriname actief de mogelijkheden en kansen voor beide landen verkennen. In zijn toespraak benadrukte ambassadeur Oosterbos dat hij er ook voor Aruba is, aangezien hij de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden is en niet alleen van Nederland zelf, dus hij is er ook om Aruba en zijn zakenmensen te helpen. De ambassadeur had veel Surinaamse zakenmensen uitgenodigd in zijn residentie zodat zij konden netwerken met de Arubaanse delegatie.

“Ik ben zeer dankbaar voor de samenwerking die we in Suriname hebben ontvangen,” begon minister Wever. “We hadden de kans om met verschillende belanghebbenden en functionarissen te spreken in de korte tijd dat we in Suriname waren om de eerste stappen te zetten in het verkennen van de mogelijkheden en kansen om de commerciële banden tussen Aruba en Suriname nauwer te maken. Onze delegatie werd echt hartelijk ontvangen en goed behandeld in Suriname, en ik geloof dat iedereen die deelnam aan deze commerciële missie tevreden is. Nu begint het werk pas echt.”

Minister Wever bedankt het Departement Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en ATIA voor het organiseren en deelnemen aan de commerciële missie, evenals alle zakenmensen die hen tijdens de commerciële missie vergezelden. Op deze manier tonen we aan dat wanneer de overheid samenwerkt met de private sector, we veel sterker staan.