Kans op een tropische depressie buiten de Caribische eilanden

Een tropische depressie of storm zal waarschijnlijk vandaag of zaterdag ontstaan in het oostelijke deel van de Caribische eilanden. Er is ook een mogelijkheid dat er een tropische depressie ontstaat in het zuidwestelijke deel van de Golf van Mexico en de tropische Atlantische Oceaan.

Een groot gebied met lage druk boven de westelijke Caribische Zee, geassocieerd met een tropische golf, blijft regen en stormactiviteit produceren. De ontwikkeling van dit systeem wordt vandaag niet verwacht terwijl het zich west-noordwest beweegt met ongeveer vijftien mijl per uur, en de geplande Air Force-missie voor vandaag zal waarschijnlijk worden geannuleerd.

De storing zal naar verwachting westwaarts over het schiereiland Yucatán trekken en zaterdagavond of vroeg op zondag boven de Baai van Campeche verschijnen, waar enige ontwikkeling zou kunnen plaatsvinden.

Ongeacht de ontwikkeling zal er zware regenval geassocieerd zijn met de tropische golf die delen van Midden-Amerika en Mexico tijdens het weekend zal beïnvloeden. De kans op vorming binnen 48 uur is ongeveer 30%. De kans op vorming binnen de komende zeven dagen is ook onder de 30%.