Marc Jereskes droeg het commando van Zr.Ms. Pelikaan over aan Max Borsboom

Op vrijdag 28 juni 2024 heeft luitenant ter zee der 1e klasse Marc Jereskes het commando over ondersteuningsvaartuig Zr.Ms. Pelikaan overgedragen aan luitenant ter zee der 1e klasse Max Borsboom. De commando-overdracht vond plaats op de RIMA-steiger van Marinebasis Parera ter overstaan van de bemanning en familie van beiden commandanten.

Marc kijkt terug op een mooie periode: “Het geeft mij veel voldoening als ik terugkijk op deze periode. Ik ben trots dat ik onderdeel ben geweest van een team, waarbij de bemanning dag en nacht klaar stond voor elkaar.”

De internationale oefening Tradewinds was voor Marc de laatste grote oefening als commandant van Zr.Ms. Pelikaan, hierbij zijn de internationale banden in het Caribisch gebied verstevigd en is de bemanning van Zr.Ms. Pelikaan getraind om ingezet te worden tijdens het orkaanseizoen.

De nieuwe commandant, Max Borsboom, is zijn loopbaan gestart als wachtsofficier op Zr. Ms. Rotterdam en heeft daarna onder andere als duikofficier gediend bij de Defensie Duikgroep en als luchtverdedigingsofficier op Zr. Ms. Evertsen.

Max kijkt uit naar zijn eerste commando over een marineschip: “Ik vind het een grote eer dat ik de komende jaren het commando mag voeren over Zr. Ms. Pelikaan, ik heb er enorm veel zin in! Het is een grote verantwoordelijkheid om met dit veelzijdige schip en haar toegewijde bemanning de relevante maritieme militaire ondersteuning te leveren; waar dit ook wordt gevraagd. Wij zijn er gereed voor!”

Onder leiding van luitenant ter zee Max Borsboom zal Zr.Ms. Pelikaan haar operationele taken voortzetten.