Koninkrijksbeurs 2024-2025 begint in september

Op 28 juni 2024 heeft de bekendmaking van de eerste ronde van de Koninkrijksbeurs 2024-2025 plaatsgevonden op Aruba, Curaçao en St. Maarten.

Vanaf 1 september zullen studenten van de verschillende Koninkrijksdelen op stage of uitwisseling gaan binnen het Koninkrijk.

In totaal hebben 72 studenten een beurs toegekend gekregen om in het komende semester van het studiejaar 2024-2025 op stage of uitwisseling te gaan.

De Koninkrijksbeurs is een mobiliteitsprogramma voor alle studenten binnen het Koninkrijk en is bedoeld om de kortdurende uitwisseling van studenten te vergroten. De beurs is óók een van de maatregelen om Caribische studenten te ondersteunen in hun studiecarrière. Uitwisseling of stage verrijkt niet alleen je studieloopbaan, het biedt met name Caribische studenten de mogelijkheid om met financiële ondersteuning eerst uit te proberen of studeren binnen het Koninkrijk bij hen past vóór de keuze voor een volledige opleiding.

Als student volg je maximaal zes maanden vakken aan een instelling in bijvoorbeeld Nederland of doe je stage voor een periode van maximaal zes maanden binnen het Koninkrijk. Doel is om uitval en teleurstellingen te voorkomen als er direct voor een volledige vervolgopleiding zou worden gekozen.

Gedurende het studiejaar 2023-2024 maakten in totaal 20 studenten vanuit Aruba en Curaçao als proef al gebruik van de Koninkrijksbeurs. 

De eerstvolgende ronde voor aanmelding gaat van start op 1 september en duurt tot en met 14 oktober 2024. Studenten die zich voor de volgende ronde aanmelden, kunnen in aanmerking komen voor een

Koninkrijksbeurs die hun de mogelijkheid biedt om stage of uitwisseling te doen vanaf 1 februari 2025.

Voor meer informatie kan de website:https://www.rijksdienstcn.com/onderwijscultuurwetenschap/koninkrijksbeurs geraadpleegd worden of kan er contact worden genomen met [email protected].