Overheid verlicht in “pride” kleuren

Op vrijdagavond werden de “Pride” verlichtingen ingeschakeld om het regeringsgebouw te verlichten ter ere van Internationale Pride Day.

Aanwezig bij het evenement was Minister Ursell Arends, die aangaf dat de Pride Foundation gedurende het hele jaar gemeenschapsactiviteiten ondersteunt om voorlichting te geven en ondersteuning en begeleiding te bieden bij gelijkheidskwesties. Dit heeft er ook toe geleid dat de overheid haar gebouw heeft verlicht met regenboogkleuren, waarmee de LGBTQ+ gemeenschap zich identificeert.

Volgens de minister werd dit gedaan om steun te tonen aan de LGBTQ+ gemeenschap en te laten zien dat zij gehoord en gezien worden, en dat de regering van Aruba samen met hen staat in deze strijd. Men hoopt dat dit de laatste keer zal zijn dat de LGBTQ+ vlag niet wordt gehesen bij het regeringsgebouw. Vooruitkijkend beweegt Aruba zich in een positieve richting. Stap voor stap vindt ook de LGBTQ+ gemeenschap haar plek in de samenleving. Dit is iets waar de regering van Aruba blijft aan werken om gelijkheid voor iedereen in onze gemeenschap te waarborgen.

Vanavond was er ook de aanwezigheid van verschillende leden van de LGBTQ+ gemeenschap. Penningmeester van de Pride Foundation, Lydianne Croes-Kan, verklaarde dat de symbolische verlichting een blijk van steun was van enkele leden van de regering van Aruba aan de LGBTQ+ gemeenschap.

Men hoopt dat dit geen symbolisch gebaar blijft en dat de regering van Aruba werkelijk blijft vechten om gelijkheid voor alle mensen te bereiken.