Arubaanse kunstenaar Gustave Nouel actief in Indonesië

De internationaal bekende Arubaanse kunstenaar Gustave Nouel (GN: www.gustavenouel.nl) zit momenteel in Indonesië om zijn bekende ‘Rembrandt zelfportret’-workshops te promoten en aan te bieden, in eenvoudige. universele ‘street-art’ technieken.

De coördinatie en organisatie van de projecten in Indonesië is in handen van de lokale vertrouwenspersoon van GN, Greis Koagow.
De Arubaanse kunstenaar GN werd verrast door de grote belangstelling in Bali voor zijn expertise en de aanbiedingen, waaronder uitnodigingen, zowel voor workshops en schilder- en teken-performances als voor solo- of groepsexposities.

GN kreeg zelfs aanbiedingen om zich te vestigen in Bali voor educatieve kunstprojecten. Coördinator van de lokale Faculteit voor de Kunsten van Bali (‘Kunstacademie’ ISI), mw. Mi Komang Artini (Public Relations and Cooperation Unit), toonde niet alleen grote belangstelling voor de ‘Rembrandt’-schilder performances en workshops van de Arubaan, maar nodigde GN ook uit om deel te nemen aan een grote internationale groeps-expositie die de faculteit organiseert in 2025.

De Curator van ARMA, (het belangrijkste museum van Bali) dhr. Ketut Kariasa, toonde eveneens grote belangstelling voor de Rembrandt workshops en schilder-performances van de Arubaan in eenvoudige ‘street-art’-technieken bij het museum. Een grote solo-expositie van GN bij ARMA in 2025, waarbij het museum de kunstwerken en GN overhaalt uit Nederland is aangeboden en in proces. Museum ARMA wil ook graag enkele kunstwerken van GN toevoegen aan haar internationale collectie.