Arubaanse selectie is teruggekeerd uit Puerto Rico als overwinnaar in het honkbal

De Aruba U16 selectie is teruggekeerd uit Puerto Rico, waar ze deelnamen aan het Caribisch Kampioenschap. Ze moesten zeven wedstrijden spelen en kwamen als overwinnaars uit de finale. Met dit resultaat zal de Arubaanse selectie de Caribische regio vertegenwoordigen in het kampioenschap in South Carolina, Verenigde Staten.

Joanne Bruin, vertegenwoordiger van het NAS Senior League team, legde uit dat ze terugkeerden uit Puerto Rico, waar ze deelnamen aan het Caribisch Little League Kampioenschap.

De spelers moesten badkamers en slaapkamers delen en er was geen ‘airconditioning’, dus het vereiste veel aanpassing. Volgens Bruin wisten de kinderen hoe ze hun positieve energie konden behouden, wat het verschil maakte.

Met dit resultaat is Aruba de Caribisch kampioen van 2024. Ze zijn erg enthousiast en de wedstrijden waren zwaar en opwindend. Ze hebben gestreden tegen landen als Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek, die beide sterke concurrenten zijn. Het was niet makkelijk om tegen deze landen op het veld te concurreren, maar als klein land moesten ze voor hun plek vechten.

Nu zullen ze zich richten op de voorbereiding op de volgende competitie. Eind juli reist het team naar South Carolina. Hier zullen ze de Caribische regio vertegenwoordigen.

Revelino Maduro, manager van de Arubaanse U16 selectie, gaf aan dat ze vermoeid terugkeerden en dat de dagen intens waren. De voorbereiding was kort, maar dankzij alle steun die ze kregen, konden ze trainen en zich voorbereiden. De positieve mentaliteit van de kinderen was essentieel voor hun succes.

De ervaring in Puerto Rico was nieuw voor hen. Het was iets waar ze niet aan gewend waren, maar ze zorgden ervoor om het aan de kinderen uit te leggen. Nu zullen ze de Caribische regio vertegenwoordigen van 27 juli tot 3 augustus.

De hartelijke ontvangst op de luchthaven was een verrassing, hoewel ze erop hoopten.