DVG Nationale STEPS 2023 Onderzoek: 19% van de Bevolking Lijdt aan Hoge Bloeddruk

In 2023 organiseerde het Departement van Volksgezondheid, in samenwerking met WHO/PAHO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), een nationaal onderzoek genaamd STEPS 2023.

Het doel van STEPS 2023 was om waardevolle informatie te verzamelen over de gezondheid van onze gemeenschap, zodat organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de volksgezondheid een actueel beeld kunnen krijgen van de gezondheid van onze bevolking en inzicht kunnen krijgen in de risicofactoren die tot chronische ziekten kunnen leiden. Door deze risicofactoren te kennen, kunnen verschillende organisaties nieuwe strategieën ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van onze mensen.

Wat betreft het onderwerp hoge bloeddruk concludeerde het Nationale STEPS onderzoek dat 19% van de volwassen bevolking van Aruba hoge bloeddruk heeft.

Onder degenen in de leeftijd van 18 tot 29 jaar heeft 9% van de bevolking hoge bloeddruk, en 43% van de bevolking in de leeftijd van 60 tot 69 jaar heeft hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk neemt toe met de leeftijd en komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Hoge bloeddruk leidt tot hart-, vaat-, gezichts- en nierproblemen en kan ook leiden tot beroertes.

Het is tijd om een stap te zetten voor onze gezondheid en onze gewoonten te veranderen. Ben je er klaar voor?